Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Van Empelová zůstává suverénní. Ovládla i evropský cyklokrosový šampionát

Nizozemská cyklistka Fem Van Empelová zvítězila na cyklokrosovém mistrovství Evropy. Dvacetiletá závodnice potvrdila titulem svou dominanci, kdy letos ovládla zatím všechny čtyři zastávky Světového poháru. V Namuru se o nejlepší český výsledek prvního dne šampionátu postarala šestým místem v závodě juniorek Eliška Hanáková.

Fem Van Empelová vítězí na evropském šampionátu
zdroj: ČTK/Belgian Press autor: David Pintens

Dvacetiletá Van Empelová je v této sezoně v SP neporažena a její vítězná série ve velkých závodech se nezastavila ani na mistrovství Evropy, na němž loni ještě v kategorii do 23 let získala bronz. Dnes za sebou v kategorii elite nechala o 22 sekund krajanku a mistryni světa a Evropy z roku 2020 Ceylin del Carmen Alvaradovou. Bronz získala loni stříbrná Blanka Kata Vasová z Maďarska.

Závod žen byl bez české účasti. Mistryně republiky Kristýna Zemanová pojede v neděli v kategorii do 23 let.

Mezi juniorkami ztratila šestá Hanáková 1:17 minuty na vítěznou Nizozemku Lauren Molengraafovou. Vanda Dlasková a Karla Nováková skončily ve druhé desítce.

V kategorii mužů do 23 let obsadili kompletní stupně vítězů domácí Belgičané. Vyhrál Emiel Verstrynge před Thibauem Nysem, synem cyklokrosové legendy Svena Nijse. Nejlepší z Čechů Matyáš Fiala obsadil 24. pozici.

V neděli budou o kontinentální medaile bojovat junioři, ženy do 23 let a muži v elitní kategorii včetně české jedničky Michaela Boroše.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články