Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Van Dijková má první evropský titul z hromadného závodu

Ve čtyřiatřiceti letech se Ellen van Dijková dočkala. Nizozemská cyklistka po čtyřech zlatech z časovek vyhrála na mistrovství Evropy také závod s hromadným startem. V kategorii mužů do 23 let se v Trentu radoval Belgičan Thibau Nys, syn legendárního cyklokrosaře Svena Nyse. Adam Ťoupalík bral devátou příčku.

Ellen Van Dijková se raduje ze zlata v závodě na ME
zdroj: ČTK/PA autor: Luca Tedeschi

Van Dijková vylepšila v silničním závodě na 107,2 kilometrů stříbro ze čtvrteční časovky. Své tempařské schopnosti osvědčila v samostatném úniku, do něhož se dostala 23 kilometrů před cílem a který i díky taktizování pronásledovatelek dotáhla do vítězného konce.

Spurt osmičlenné skupiny s odstupem 1:18 minuty o stříbro vyhrála Němka Liane Lippertovou před Litevkou Rasou Leleivytéovou. Obhájkyně titulu Annemiek van Vleutenová, krajanka van Dijkové, dojela devátá.

Česká trojice Nikola Bajgerová, Jarmila Machačová a Nikola Nosková závod nedokončila.

Je nám líto, video expirovalo.
Ťoupalík dojel v Trentu devátý



V závodě do 23 let vyhrál Nys ve finiši sedmičlenné vedoucí skupiny, do níž se aktivně jedoucí Ťoupalík nedostal a skončil devátý s odstupem 19 sekund. "Bohužel jsem se nedokázal po sjezdu do města udržet v první skupině. S Holanďanem Marijnem van den Bergem jsme zůstali za ní, jemu vyšla lépe poslední zatáčka, takže jsem dojel devátý. S výsledkem v nejlepší desítce na tak velkém závodě jsem moc spokojený," uvedl Ťoupalík v tiskové zprávě svého týmu Elkov Kasper.

Šampionát vyvrcholí v neděli závodem mužů s českým kvartetem Michael Kukrle, Adam Ťoupalík, Jan Bárta a Zdeněk Štybar.

Mistrovství Evropy v silniční cyklistice v Trentu (Itálie) - závody s hromadným startem:

Ženy (107,2 km): 1. Van Dijková (Niz.) 2:50:35, 2. Lippertová (Něm.), 3. Leleivytéová (Lit.), 4. Niewiadomá (Pol.), 5. Volleringová (Niz.), 6. Cavalliová (It.) všechny -1:18, ...Bajgerová, Machačová a Nosková (všechny ČR) nedokončily.

Muži do 23 let (133,6 km): 1. Nys (Belg.) 3:06:57, 2. Baroncini (It.), 3. Ayuso (Šp.) oba stejný čas, ...9. J. Ťoupalík -19, 28. Petr Kelemen -1:31, 34. Camrda -1:37, 44. Bittner (všichni ČR) -5:54.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články