Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Van der Poel hlásí comeback, v neděli se po roční absenci vrátí k cyklokrosu

Čtyřnásobný mistr světa Mathieu van der Poel z Nizozemska se o víkendu vrátí k cyklokrosu. Sedmadvacetiletý univerzál, který sbírá medaile i na silnici a horských kolech, pojede na Světovém poháru v nizozemském Hulstu. Přímý přenos závodu sledujte v neděli od 12:00 exkluzivně na ČT sport Plus.

Van der Poel absolvoval v minulé cyklokrosové sezoně jen dva závody. Více mu nedovolily bolesti zad, kvůli nimž také nemohl na konci ledna v USA obhajovat světový titul. V této zimní sezoně by měl mít šampion z let 2015 a 2019–21 program bohatší, jeho tým Alpecin-Fenix zveřejnil seznam 14 startů včetně mistrovství světa v Hoogerheide na začátku února.

Na rozdíl od letoška by měl na šampionátu startovat také trojnásobný mistr světa Wout van Aert z Belgie, který se do cyklokrosové sezony zapojí o týden později než Van der Poel na Světovém poháru 4. prosince v Antverpách.

Jako první ze tří hvězdných univerzálů se v terénu představil úřadující mistr světa Tom Pidcock, jenž byl v neděli druhý na SP v Overijse. Brit ale zatím nepotvrdil, zda bude obhajovat letošní titul, nebo dá přednost přípravě na silniční sezonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články