Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Van Der Breggenová se blýskla na domácím Amstel Gold Race

Valkenburg (Nizozemsko) – Anna Van Der Breggenová rozehnala otázky ohledně své letošní formy a zvítězila na nizozemském podniku Amstel Gold Race. Rozhodl její nástup sedm kilometrů před cílem, který bezpečně udržela i v závěrečném stoupání na Cauberg. Úspěch domácí stáje Boels–Dolmans podpořila druhým místem Elisabeth Deignanová.

Anna Van Der Breggenová vítězí na Amstel Gold Race
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Podobu finále závodu formovala série útoků. Jeden z nejsilnějších předvedla na Caubergu trojice Elizabeth Deignanová, Elisa Longo Borghiniová a Kasia Niewiadomá – společně se utrhly zbytku první skupiny a pokusily se závod rozhodnout z dálky. Předloňská mistryně světa, vítězka letošního Strade Bianche a polská šampionka, to byla skutečně velká síla.

I za nimi ale jely skvělé závodnice, a když osm kilometrů akcelerovala Annemiek Van Vleutenová, dostala se společně s olympijskou šampionkou Annou Van Der Breggenovou a vedoucí závodnicí ženské WorldTour Coryn Riverovou na čelo k vedoucí trojici.

Netrvalo to déle než kilometr a Van Der Breggenová byla pryč – na její nástup žádná ze soupeřek nedokázala zareagovat a Nizozemka v časovkářském posedu ujížděla směrem k cíli. Navíc žádná ze závodnic už viditelně neměla síly, aby se pokusila o stíhací jízdu.

Van Der Breggenová tak v cíli na Caubergu slavila vítězství, které se tak zcela nečekalo. Přece jen sezona nizozemské závodnice neprobíhala dosud podle představ a ve WorldTour byla jejím nejlepším výsledkem až patnáctá příčka z Ronde Van Drenthe. Pochybnosti o svých kvalitách ale nyní rozehnala více než dostatečně. Úspěch domácí stáje Boels–Dolmans potvrdila druhým místem Deignanová, jež přesprintovala Niewiadomou a Van Vleutenovou, které byly obě klasifikovány jako třetí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články