Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Van Avermaet exceloval na trenažéru a vyhrál závod Kolem Flander, Štybar dojel desátý

Olympijský šampion Greg Van Avermaet si podmanil virtuální cyklistický závod Kolem Flander. Belgičan, který v domácím monumentu dojel v letech 2014 a 2017 druhý, se dočkal premiérového triumfu až na trenažéru. Zdeněk Štybar obsadil mezi třinácti startujícími 10. místo.

Jezdci absolvovali kvůli pandemii koronaviru v domácích podmínkách jen závěrečných 32 kilometrů závodu, který se koná už od roku 1913. Až dosud ho překazila pouze první světová válka, kvůli níž se nejelo v letech 1915 až 1918.

Organizátoři se navíc ještě nevzdali naděje, že se jim letos prestižní závod z Antverp do Oudernaarde podaří uspořádat v náhradním termínu. "Jsme otevřeni všem možnostem. Naším cílem je ho později v tomto roce zorganizovat. Ale momentálně je to čistě teoretická debata," řekl šéf pořadatelů Tomas Van Den Spiegel.

Je nám líto, video expirovalo.
Van Avermaet vyhrál virtuální závod Kolem Flander

Na trenažéru byl nejrychlejší Van Avermaet, který po úspěšném nástupu vyhrál v čase 43:17 o dvacet sekund před krajanem Oliverem Naesenem a Irem Nicolasem Rochem. Štybar ztratil tři a půl minuty.

"Na takhle vysoký tep jsem se už dlouho nedostal. Jsem spokojený s tím, jak jsem to zvládl. Bylo to trochu zvláštní závodit doma, ale dal jsem do toho všechno," řekl Van Avermaet po závodě, který mohli sledovat fanoušci na YouTube i s profesionálním komentářem.

"Na začátku jsem byl v šoku z toho, jak se jelo rychle. Proto jsem na Kruisbergu ztrácel, ale trochu jako v reálu jsem za to vzal na Paterbergu. Ke konci jsem pak už umíral," pokračoval člen stáje BMC. "Byla to zábava, dobrý nápad. Kolem Flander mají všichni rádi. Nebyla to plnohodnotná náhrada, ale aspoň jsme trochu zabavili lidi," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články