Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Van Aert ovládl úvod Critéria du Dauphiné, Hirt měl stejný čas, Černý ztratil

Belgický cyklista Wout Van Aert vyhrál ve spurtu úvodní etapu závodu Critérium du Dauphiné. Čeští zástupci v pelotonu dojeli až ve druhé stovce. Jan Hirt byl 105. ve stejném čase jako vítěz, Josef Černý projel cílem na 104. pozici se ztrátou deseti minut. Pro Van Aerta je to čtvrté letošní vítězství, všechny má z elitní WorldTour.

Je nám líto, video expirovalo.
Hromadný spurt na úvod Dauphiné vyhrál Van Aert

"Když se podíváte na profil etapy, bylo jasné, že se dal čekat těžký závěr. Hodně týmů se snažilo utrhnout nějaké sprintery. Já jsem se udržel a na spurt jsem se cítil dobře. Ale byli tam kluci jako Hayter, který si v této sezoně vede skvěle, ale povedlo se mi ho porazit," uvedl Van Aert.

V závodu, který slouží cyklistům jako příprava na Tour de France, nyní bude hájit trikot lídra. "Máme tu silný tým. Nadcházející etapy mi docela vyhovují, takže se pokusím udržet vedení, co to půjde. O víkendu ho pak snad budu moct předat Primožovi (Rogličovi)," řekl týmový kolega trojnásobného vítěze Vuelty.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 1. etapa (192 km):

1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 4:37:31, 2. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers), 3. Quinn (USA/EF Education-EasyPost), 4. Page (Fr./Intermarché-Wanty-Gobert), 5. Boasson Hagen (Nor./TotalEnergies), 6. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), ...105. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) všichni stejný čas, 149. Černý (ČR/Quick Step-Alpha Vinyl) -10:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články