Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Valverde znovu Mur de Huy zdolal nejrychleji a je rekordmanem závodu

Huy (Belgie) - Alejandro Valverde ze stáje Movistar potvrdil roli favorita a znovu zvítězil na Valonském šípu. Jde o jeho třetí triumf v řadě a celkově už čtvrtý, což z něho dělá rekordmana závodu. Za Valverdem skončili jezdci týmu Etixx-Quick-Step Julian Alaphilipp a Dan Martin. Nejlepší z Čechů byl na jedenácté příčce Roman Kreuziger.

Alejandro Valverde (vpravo) šplhá před Danem Martinem a Julianem Alaphilippem
zdroj: ČTK/BELGA autor: LUC CLAESSEN

Pětatřicetiletý Valverde projel cílem na vrcholu legendárního Mur de Huy jako první už v roce 2006, od roku 2014 pak závodu kraluje bez přestávky. Tentokrát jej na stupně vítězů doprovodili soupeři ze stáje Etixx-Quick-Step Julian Alaphilippe, jenž byl druhý i vloni, a Daniel Martin, kteří závěrečné stoupání dokončili ve stejném čase jako vítěz.

"Tohle je můj závod, miluju ho. Neskutečný závěr," komentoval Valverde stoupání do cíle dlouhé 1,3 km zvané Zeď. "A je důležité psát historii, vždyť Valonský šíp patří k hlavním závodům kalendáře," dodal spokojeně nový rekordman. Nadvláda španělských jezdců trvá na Valonském šípu už od roku 2012, kdy zvítězil Joaquim Rodríguez. Před Valverdeho hattrickem se mezi vítěze zapsal také Daniel Moreno. 

Kreuziger přijel v desetičlenné skupině se ztrátou pěti sekund, Petr Vakoč se s více než pětiminutovým mankem nevešel do první stovky pořadí.

Na start v Lutychu může zapomenout po dnešním pádu šestatřicetiletý Fränk Schleck, protože má zlomenou klíční kost. Lucemburský lídr stáje Trek-Segafredo se zapletl do pádu zhruba 45 km před cílem.

Cyklistický jednorázový závod Valonský šíp (WorldTour) - 196 km:

1. Valverde (Šp./Movistar) 4:43:57, 2. Alaphilippe (Fr./Etixx-Quick-Step), 3. D. Martin (Ir./Etixx-Quick-Step) oba stejný čas, 4. Poels (Niz./Sky) -4, 5. Gasparotto (It./Wanty), 6. S. Sánchez (Šp./BMC), 7. Albasini (Švýc./Orica), 8. Ulissi (It./Lampre), 9. Barguil (Fr./Giant), 10. Costa (Portug./Lampre), 11. Kreuziger (Tinkoff Team) všichni -5, ...107. Vakoč (Etixx-Quick-Step) -5:25.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články