Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Valverde se popáté vyšplhal jako první pro Valonský šíp

Huy (Belgie) - Alejandro Valverde ovládl počtvrté za sebou jednorázový závod Valonský šíp a celkově pátým triumfem vylepšil vlastní rekord na této belgické klasice. Roman Kreuziger dojel na 72. místě s více než dvouminutovou ztrátou.

Alejandro Valverde
zdroj: ČTK/BELGA

Jezdec stáje Movistar Valverde, jenž příští týden oslaví 37. narozeniny, nekompromisně zaútočil v závěrečném nechvalně proslulém stoupání na Mur de Huy a vypracoval si natolik bezpečný náskok, že si mohl dovolit oslavné gesto s pěti vztyčenými prsty už před cílovou páskou.

"Miluju ardenské klasiky, cítím se tu tak nějak doma," řekl Valverde, jenž už na jaře posbíral tituly ze závodů Kolem Baskicka, Katalánska a na Ruta del Sol. "Jsem ve skvělé formě a tým pro mne zase skvěle pracoval," pochválil i své kolegy.

Hlavní peloton dovedl do cíle 204,5 km dlouhé trasy s vteřinovým odstupem Ir Daniel Martin, jenž byl vloni třetí. Bronzový stupeň obsadil domácí Dylan Teuns.

Je nám líto, video expirovalo.
Valverde prodloužil vítěznou sérii na Valonském šípu o čtvrtý rok

Kreuziger, který má po pádu v nedělním závodě Amstel Gold Race naražený hrudník a žebra, přijel do cíle v čele skupinky s odstupem 2:09. "Na startu žebra a hrudník bolely hodně, ale postupně to bylo lepší. Důležité je, že i s vibracema během závodu mě nebolel ten prst, takže to není žádný handicap. To pro mne bylo důležitý vyzkoušet, abych věděl na neděli, že s tím můžu závodit," řekl Kreuziger s odkazem na start v závodu Lutych-Bastogne-Lutych.

Druhý český cyklista Petr Vakoč ztratil na 126. místě téměř šest minut.

Výsledky cyklistického závodu Valonský šíp

1. Valverde (Šp./Movistar) 5:15:37, 2. Martin (Ir./Quick-Step), 3. Teuns (Belg./BMC), 4. Henao (Kol./Sky), 5. Albasini (Švýc./Orica), 6. Barguil (Fr./Sunweb) všichni -1, ...72. Kreuziger (ČR/Orica) -2:09, 126. Vakoč (ČR/Quick-Step) -5:54.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články