Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Valverde přidal druhý letošní triumf, po Abú Zabí ovládl závod kolem Katalánska

Španělský cyklista Alejandro Valverde vyhrál potřetí v kariéře závod seriálu World Tour Kolem Katalánska. Jezdec stáje Movistar uhájil v dnešní sedmé etapě s přehledem bílý trikot lídra, situaci mu navíc usnadnil pád nejbližšího pronásledovatele Egana Arleyho Bernala.

Alejandro Valverde
zdroj: ČTK/EFE/Quique García

Kolumbijec skončil na zemi zhruba šest kilometrů před cílem, když se nedokázal vyhnout kolizi s dalším padajícím jezdcem, a závod nedokončil. Při tvrdém karambolu si s největší pravděpodobností poranil rameno.

Sedmatřicetiletý Valverde vyhrál Kolem Katalánska v roce 2009 a vloni. V této sezoně získal už druhou trofej poté, co v únoru triumfoval v závodě Kolem Abú Zabí, a pokračuje v úspěšném návratu po vážném zranění kolena z loňské Tour de France. Výhru v poslední 154,8 kilometru dlouhé etapě v okolí Barcelony vybojoval po samostatném úniku v závěru Brit Simon Yates.

Valverde dojel s osmnáctisekundovou ztrátou devátý v hlavním pelotonu. Český cyklista Jan Hirt, jenž závodí ve službách Astany, dnes obsadil 60. místo se ztrátou 1:41 minuty. V konečném pořadí skončil pětadvacátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články