Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vakoč se vrací. Po roce a dvou dnech od nehody pojede v Argentině

Petr Vakoč je zpátky a nemůže se dočkat, až znovu šlápne do pedálů. Po těžkém zranění vrátí k závodění na konci ledna v etapovém klání Vuelta a San Juan v Argentině. Comeback tak oslaví zhruba o dva týdny dříve oproti původnímu předběžnému plánu, ve kterém počítal se závodem Kolem Provence v polovině února. Program českého jezdce upřesnila jeho stáj Quick-Step na týmové prezentaci v rámci soustředění ve španělském Calpe.

Sport
zdroj: ČT4

"Hrozně moc se těším a nemůžu se dočkat, až se zase dostanu do toho závodění," uvedl šestadvacetiletý Vakoč.

Závod začne 27. ledna, tedy rok a dva dny poté, co ho při tréninku v Jihoafrické republice srazilo auto. Při nehodě utrpěl vážná zranění včetně šesti zlomených obratlů. "Je to prakticky přesně rok po tom incidentu, tak je to i takové hezké, symbolické, že se po roce vracím do závodu," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Vakoč se vrátí do cyklistického kolotoče o něco dřív

Po dlouhé nucené závodní pauze počítá s tím, že návrat bude náročný. "Pro to tělo to bude ohromný šok, ale připadám si připravený," uvedl Vakoč. Příhodné jsou pro něj i parametry závodu v Argentině. "Je to skvělý závod na rozjetí. Je tam několik rovinatých etap, dokonce i den volna, takže to bude perfektní způsob, jak se pomalu dostat zpátky do závodění," doplnil Vakoč.

Do Jižní Ameriky se přesune za dva týdny, do té doby bude s týmem trénovat ve Španělsku a Andoře. Po etapách v Argentině se přesune do Kolumbie, kde od 10. února absolvuje ještě jeden závod.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články