Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vackovi medaile utekla ve sprintu, Ťoupalík byl šestý

Karel Vacek další českou medaili z mistrovství Evropy nepřidal. Český junior sprintoval v malé skupině o bronz, nakonec mu patřila pátá příčka. Zcela suverénně zvítězil Remco Evenepoel, který už na šampionátu získal zlato z časovky. V silničním závodě mladý Belgičan nastoupil hned v úvodním z jedenácti okruhů. V cíli měl náskok téměř deseti minut na Švýcara Alexandra Balmera. V závodě třiadvacítkářů dojel Adam Ťoupalík šestý.

Je nám líto, video expirovalo.
Vacek i Ťoupalík útočili na ME na medaile

Vacek nebyl s pátým místem spokojený. "Přijel jsem vyhrát nebo alespoň získat medaili. Bojoval jsem, ale nevyšlo to. Evenepoel mě brzkým útokem překvapil. Nechtěl jsem hned v úvodu plýtvat silami na jeho dojetí. Výsledek beru jako zklamání. Chtěl bych nezdar napravit na mistrovství světa," poznamenal Vacek.

Ťoupalík se držel se ztrátou 37 sekund ve trojici společně s Victorem Lafayem a Mártonem Dinou. Před hlavní skupinou měli náskok 17 sekund. "V kopci jsem na nejlepší nestačil. Snažil jsem se proto jet chytře, abych vydržel do konce. V závěrečném kole nás ještě doskočili tři jezdci a spurtovali jsme už jen o čtvrté místo," řekl v cíli Ťoupalík.

Zlínský závod označil za velice náročný. "Jelo se jako v cyklokrosu, od prvního kola se každý kopec šlapal rychle. Byl to jeden z nejtěžších závodů mé kariéry. I když to délkou tak nevypadá," dodal Ťoupalík.

Mistrovství Evropy v silniční cyklistice juniorů a závodníků do 23 let - závody s hromadným startem ve Zlíně:

Junioři (118,8 km): 1. Evenepoel (Belg.) 3:15:20, 2. Balmer (Švýc.) -9:44, 3. Rodriguez (Šp.), 4. Van Wilder (Belg.), 5. Vacek všichni -9:46, ...24. Mikšaník -15:32, 42. Bouček -20:31

Muži do 23 let (140,4 km): 1. Hirschi (Švýc.) 3:58:15, 3. Lafay (Fr.), 3. Barcelo (Šp.) oba stejný čas, ...6. A. Ťoupalík -8, 33. Otruba -5:28.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články