Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vacka na Paříž-Roubaix čeká další zkouška odolnosti, ženám kralovala Jacksonová

Další velká premiéra a zkouška odolnosti čeká na dvaadvacetiletého českého cyklistu Mathiase Vacka. Loňský vicemistr světa i Evropy v silničním závodě do 23 let absolvuje v dresu stáje Trek-Segafredo slavnou klasiku na kostkách Paříž-Roubaix. Peloton, v němž budou i zkušený Zdeněk Štybar a nováček na WorldTour Pavel Bittner, má před sebou na "Pekle severu" 256,6 kilometru a 29 úseků na dlažebních kostkách. Sobotní závod ovládla ve finiši kanadská závodnice Alison Jackonová.

Je nám líto, video expirovalo.
Ženský závod Paříž-Roubaix ovládla Jacksonová

"Čekám hrozně tvrdý závod. Ke konci se bude počítat každé šlápnutí, stejně jako tomu bylo na Flandrech," uvedl Vacek v tiskové zprávě. "Před závodem jsme se jeli projet po kostkách, ale počasí bylo hodně blátivé, takže jsem kostky viděl z jiné perspektivy. Během závodu by ale mělo být sucho a docela teplo," uvedl.

Na podniku Kolem Flander minulou neděli pomohl týmovému kolegovi Dánovi Madsi Pedersenovi k třetímu místu. Sám obsadil 65. pozici se ztrátou více než 11 minut na slovinského vítěze Tadeje Pogačara.

Na Paříž-Roubaix, jednom z pěti "monumentů" s tradicí od roku 1896, má Vacek vysoká očekávání. "Uvidíme, jestli mě ještě něco překvapí, ale určitě nechci ze začátku ztrácet energii. V takových závodech potom ke konci chybí. Mým cílem je, abych se dostal do úniku, protože v takových závodech to může být pro mě výhoda. Uvidíme, jestli mě pustí," dodal.

Svoji kondici zhodnotil jako dobrou. "Ale trochu už začínám cítit, že je tělo unavenější a říká si o pauzu. Myslím, že zvládnu ještě týden a potom bude potřeba si odpočinout," dodal Vacek.

Štybar se postaví o velikonoční neděli na start v Compiégne podesáté. V letech 2015 a 2017 skončil druhý. Hlavními favority budou Nizozemec Mathieu van der Poel a Belgičan Wout van Aert. Loni zvítězil v Roubaix po úniku jiný nizozemský cyklista Dylan van Baarle.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články