Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vacek byl na MS devátý, časovku mužů do 23 let vyhrál Nor Waerenskjold

Mathias Vacek obsadil na mistrovství světa v silniční cyklistice deváté místo v časovce mužů do 23 let. Vyhrál Nor Sören Waerenskjold před Belgičanem Alecem Segaertem a Britem Leem Hayterem.

Dvacetiletý Vacek byl prvním členem české výpravy, který se v australském Wollongongu postavil na start, neboť nedělní časovky elitních kategorií byly bez české účasti.

Juniorský mistr Evropy v časovce z roku 2020 ztratil na vítězného Waerenskjolda více než minutu, na bronz měl manko 39 sekund.

"Musím říct, že s výsledkem jsem celkem spokojený, nejelo se mi úplně špatně. Nějaké chyby jsem udělal, ale myslím, že to byl dobrý výkon. Bylo tu hodně dobrých časovkářů, kteří potvrdili svou roli favoritů, a to, že jsem se dostal do první desítky, je za mě dobrý výkon," uvedl Vacek.

O dva roky starší Waerenskjold zvládl 28,8 kilometru dlouhou trať v čase 34:13. Segaert byl o 16 sekund pomalejší. Hayter, jehož starší bratr Ethan skončil mezi elitou čtvrtý, když ho ze hry o medaile vyřadil problém s řetězem, zůstal zpět o dalších osm sekund.

Výsledky MS v silniční cyklistice

Muži do 23 let (28,8 km): 1. Waerenskjold (Nor.) 34:13, 2. Segaert (Belg.) -16, 3. L. Hayter (Brit.) -24, ...9. M. Vacek (ČR) -1:03.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články