Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Uničově odstartuje jubilejní 50. ročník domácího cyklokrosového poháru

Domácí cyklokrosová série začíná už tento týden. Jubilejní 50. ročník Českého poháru odstartují závodníci v Uničově, poslední zastávka přijde v prosinci v Mladé Boleslavi. Velká sláva pak přijde sedmnáctého listopadu, kdy se v Táboře pojede Světový pohár. Přímý přenos Českého poháru z Uničova sledujte v pátek 28. 9. od 12:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Paprstka
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

V tuzemské sérii jsou čtyři závody (Uničov, Slaný, Kolín a Mladá Boleslav) zařazené do kategorie C1. "Což je významná věc. Prvořadé je, že (jezdci) získají body do Světového poháru a vydělají si i nějaké peníze," uvedl předseda komise cyklokrosu Českého svazu cyklistiky Petr Balogh.

Do Uničova je přihlášeno 345 závodníků ve všech kategoriích. "Máme radost z nárůstu počtu závodníků. V žácích jich je devadesát, což je dvojnásobný nárůst. Věříme, že si cyklokros udrží i do budoucna místo na výsluní," řekl Balogh.

Seriál pro muže a ženy čítá sedm závodů. Celkový vítěz získá 30 tisíc korun, nejlepší žena si odnese 14 tisíc. Na jednotlivých závodech budou poprvé odměny srovnány, vítězové akcí kategorie C1 získají shodně dvacet tisíc korun.

Domácí fanoušci se ale především po pěti letech mohou těšit na Světový pohár. "Je perfektní, že je zpět," řekl reprezentační trenér Petr Dlask s vyhlídkami na 17. listopad, kdy by se v Táboře měla představit i Kateřina Nash.

Mistrovství republiky, které není součástí Toi Toi Cupu, budou 12. ledna hostit Holé Vrchy. Bude i generálkou na světový šampionát, který se pojede v dánském Bogense začátkem února. "Rádi bychom udrželi standard a přivezli nějakou medaili," přál si Dlask.

Je nám líto, video expirovalo.
V Uničově odstartuje cyklokrosový Toi Toi Cup

Program domácí sezony v cyklokrosu:

Český pohár (Toi Toi Cup):

28. září: Uničov,

6. října: Hlinsko,

13. října: Jičín,

27. října: Slaný,

10. listopadu: Kolín,

8. prosince: Jabkenice,

15. prosince: Mladá Boleslav.

Mistrovství ČR:

12. ledna: Holé Vrchy (není součástí ČP).

Světový pohár:

17. listopadu: Tábor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články