Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

V Púchově půjde o pozvánky na olympijské hry do Londýna

Praha - Opět na společném šampionátu se Slováky budou od středy do neděle bojovat cyklisté na mistrovství republiky o domácí tituly. V Púchově bude v sázce také nominace na olympijské hry v Londýně. Ve hře o dvě místa je trio Roman Kreuziger, Jan Bárta, jenž se blýskl druhým místem v etapě na Giru d'Italia, a také dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar, který se začal naplno věnovat silničním závodům.

Roman Kreuziger
zdroj: EPA autor: DOMINIC FAVRE

"Kdo konkrétně pojede na OH, bude známo 24. června. Rozhodne se hned po mistrovství republiky," řekl předseda komise českého svazu silniční cyklistiky Jozef Regec.

Právě na neděli 24. června je naplánován silniční závod na 190 km, v němž by se měli představit také slovenské hvězdy Peter a Martin Velitsové či Peter a Juraj Saganové. Peter Sagan zářil v uplynulém týdnu v závodu Kolem Švýcarska, kde opanoval čtyři z prvních šesti etap a zaznamenal už dvanáctý triumf v této sezoně.

Kreuziger po zklamání z Gira d'Italia, kde neuspěl v celkovém pořadí, ale dokázal alespoň vyhrát jednu z etap, dojel v závodě Kolem Švýcarska šestý. "Samozřejmě bych Švýcarsko radši vyhrál, ale energie po Giru ubývala den ode dne," uvedl Kreuziger. V pondělí i v úterý si naordinoval volnější program. "Pak už začnu trénovat na mistráky," uvedl.

Na mistrovství republiky se představí v nedělním silničním závodě. "V sobotu si pojedu projet okruh a doufám, že forma bude dobrá. Pak si dám ale určitě pár dní odpočinku, abych nabral síly na Polsko a olympiádu," řekl Kreuziger.

Favoritkou mezi ženami bude dvojnásobná vítězka z minulých let Martina Sáblíková. Rychlobruslařská hvězda sice na kole nestrávila tolik času jako v minulosti, ale chce bojovat o medaile. "Nemáme určitě najeto to, co minulý rok, ani ne polovičku. Kolo máme jako doplněk. Jedeme tak jako vždycky: Dobře si zatrénovat. Martina se ale bude snažit jet co nejlépe," řekl její trenér Petr Novák. Sáblíkovou vedle sobotního závodu s hromadným startem na 99 km čeká také časovka, která se jede ve středu na 30,8 km dlouhé trati a celý šampionát odstartuje. Muži se představí o den později a proti chronometru pojedou 39 km. Mezi startujícími bude i další zástupce české cyklistiky v elitním pelotonu František Raboň, který pojede i v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články