Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

V Novém Městě na Moravě odstartuje seriál Světového poháru horských kol

Nové Město na Moravě - Úvodními závody v Novém Městě na Moravě odstartuje o víkendu seriál Světového poháru v cross country horských kol. Chybět u toho nebude ani dvojnásobný olympijský medailista Jaroslav Kulhavý, který bude opět v pozici jednoho z favoritů a bude také hlavním lákadlem pro fanoušky. Jeho závod však přijde na řadu až v neděli. V sobotu se od 10:00 představí muži do 23 let a po nich se od 13:15 uskuteční klání žen. Oba závody sledujte v přímých přenosech na ČT sport a na našem webu.

Trenér bikerů Viktor Zapletal je před závody jako obvykle optimistou. "Doufám, že bychom mohli mít v kategoriích do 23 let jak u kluků, tak i u holek zástupce v první desítce. Alespoň tedy doufám. Přál bych si, aby to vyšlo. No a samozřejmě se moc těšíme na závod eliťáků," prohlásil Zapletal.

Tentokráte bez Kateřiny Nash

Kateřina Nash pravidelně přijížděla do Nového Města s medailovými ambicemi a jako jednoznačná česká jednička. Letos svou účast na Vysočině vynechá. Po cyklokrosové sezoně si dala od závodění dlouhou pauzu a na horská kola nijak nespěchala. "Nový Město mi bude hodně chybět, ale jsem stará bába a všechno bych nezvládla," sdělila Nash organizátorům s humorem sobě vlastním.

Její roli by měla převzít o šestnáct let mladší Karla Štěpánová. Není však úplně stoprocentně zdravotně fit, přesto pojede. V neděli si totiž při pádu v Českém poháru v Peci pod Sněžkou pohmoždila rameno. "Půjdu tam a pojedu klidně i přes bolest. Že teď nesedím na kole mi ani nevadí, stejně jsem měla naplánovaný spíš odpočinek a ladění formy po náročném tréninkovém bloku," řekla Štěpánová odhodlaně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články