Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

V neděli dojel druhý se zlámanými žebry. Na svatého Štěpána už chce jet Aerts zase

Cyklokrosaři bývají tvrdí hoši. Důkazem budiž Toon Aerts, který si v nedělním závodu Světového poháru v Namuru dojel pro druhé místo se čtyřmi zlomenými žebry. Přesto hodlá belgický bronzový medailista z letošního mistrovství světa startovat ve čtvrtek na domácí půdě v Heusden-Zolderu, kde bude hájit průběžné vedení v seriálu. Přímý přenos vysílá web ctsport.cz ve čtvrtek od 15:00, ženy pojedou už ve 13:30.

Belgičan Toon Aerts na náročné trati v Namuru
zdroj: ČTK/ZUMA

Šestadvacetiletý Aerts dojel na nesmírně náročné a rozbahněné trati v Namuru druhý po dlouho vyrovnaném souboji s nizozemským fenoménem Mathieu van der Poelem. V závěrečném kole měl Belgičan ve sjezdu těžký pád, při němž se uhodil levou stranou trupu do tyčky ohrazující trať.

Původně bylo Aertsovi diagnostikováno jedno zlomené žebro, po úterním důkladnějším vyšetření byla odhalena zlomená žebra čtyři.

Je nám líto, video expirovalo.
Nash si v Namuru pojistila vedení v celkovém pořadí

Letošní mistr Belgie nicméně ve středu absolvoval cvičnou jízdu a od lékařů dostal zelenou ke čtvrtečnímu startu. "Závod ze Zolderu neznamená pro jeho žebra větší riziko," uvedl Aertsův tým Telenet Baloise Lions.

Aerts se díky nedělnímu druhému místu dostal do čela průběžného pořadí SP před krajana Eliho Iserbyta, jenž namurský závod v extrémních podmínkách nedokončil. Do konce seriálu zbývají tři závody.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články