Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

V JAR vládne vedro. Kulhavý se Sauserem vyhráli ve finiši zkrácenou etapu

Kapské město – Jaroslav Kulhavý se svým švýcarským parťákem Christophem Sauserem vyhráli zkrácenou etapu na Cape Epic. Ve finiši předčili olympijského vítěze Nina Schurtera s Matthiasem Stiernemannem. I po druhé etapě vedou Němec Manuel Fumic a Brazilec Henrique Avancini, kteří dojeli těsně třetí.

Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser
zdroj: Cape Epic autor: Nick Muzik

"Poprvé v historii Cape Epic byla etapa zkrácena kvůli extrémnímu horku," informoval Kulhavý. Jelo se tak jen 62 kilometrů, o 40 méně, než bylo v plánu. Už prolog a úvodní etapa se jely za velmi náročných podmínek, teploměr ukazoval 40 stupňů Celsia. Také výškový profil trati byl k závodníkům shovívavější, převýšení činilo jen 1500 metrů.

Kratší a méně náročná trať nabídla o to dramatičtější finiš tří jezdců. Nejšťastnější nakonec byla česko-švýcarská dvojice.

"Bylo to velmi náročné. Začátek byl rychlý a pak jsme ztratili kontakt. Skupinu jsem dostihli a na posledním kilometru to bylo hodně nervózní," popsal v cíli Kulhavý.

Fumic s Avancinim drží v čele celkového pořadí náskok více než dvou a půl minut na duo Kulhavý-Sauser.

Česko-švýcarský pár si dnešním vítězstvím vynahradil zklamání z pondělí, kdy je o útok na etapový vavřín připravil pád a defekt českého olympijského vítěze z Londýna 2012 zhruba deset kilometrů před cílem.

Čtrnáctý ročník závodu, který Kulhavý vyhrál se Sauserem při svých dvou účastech v letech 2013 a 2015, se jede do neděle.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý se Schurterem vyhráli 2. etapu Cape Epic

Výsledky 2. etapy závodu horských kol Cape Epic v JAR

1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 2:33:16, 2. Schurter, Stirnemann (Švýc.) stejný čas, 3. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) -2, ...8. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -4:29.

Průběžné pořadí: 1. Fumic, Avancini 8:00:45, 2. Kulhavý, Sauser -2:39, Schurter, Stirnemann -5:22, ...7. Hynek, Lakata -14:15.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články