Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V horské časovce vypálil rybník favoritům Foliforov, Kruijswijk zvýšil vedení

Castelrotto (Itálie) – Toto jméno na prvním místě nikdo nečekal. Překvapivým vítězem patnácté etapy Gira d'Italia se stal ruský cyklista Alexandr Foliforov, který v 10,8 kilometru dlouhé horské časovce těsně zdolal lídra závodu Nizozemce Stevena Kruijswijka. Ten za Rusem zaostal o necelou sekundu a zvýšil průběžné vedení. Před Kolumbijcem Estebanem Chavesem má po druhém týdnu už více než dvouminutový náskok.

Alexandr Foliforov
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Čtyřiadvacetiletý Foliforov při debutu na Grand Tour vypálil rybník všem favoritům a získal nečekaný triumf pro stáj Gazprom-Rusvelo, jež na Giru startuje na divokou kartu.

S Foliforovem držel krok pouze Kruijswijk, který v sobotu oblékl růžový trikot, avšak nakonec za Rusem po dlouhém stoupání zaostal o pár desetin. I tak posílil svoje vedení, také proto, že jednomu z aspirantů na celkové prvenství Nibalimu se dnešní časovka vůbec nepovedla a i kvůli spadlému řetězu jeho ztráta na čelo narostla téměř na tři minuty.

Na druhou příčku se tak v průběžném hodnocení posunul dnes šestý Chaves. Další z favoritů Alejandro Valverde dojel třetí a ze čtvrtého místa ztrácí na Kruijswijka už téměř tři a půl minuty. Pátý Polák Rafal Majka je o další více než minutu zpět.

V pondělí je na Giru volný den, v úterý čeká na jezdce další horská etapa z Brixenu do Andala, která měří 132 km.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články