Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V horách kraloval Moreno, König klesl na sedmou příčku

Valdepeňas de Jaén (Španělsko) – Brutální výšlap, který měl místy sklon až sedmadvacet procent. Tak vypadala devátá etapa Vuelty, kterou ovládl domácí jezdec Daniel Moreno. Díky druhému vítězství se španělský jezdec posunul do čela průběžného pořadí. Nejlépe postavený Čech Leopold König klesl na sedmou příčku.

Daniel Moreno
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paulo Duarte

Sobotní vítěz Leopold König projel cílem etapy, která končila po 163,7 km prudkým stoupáním ve městě Valdepeňas de Jaén, na 29. místě se ztrátou 47 sekund. V průběžné klasifikaci klesl z páté na sedmou příčku, za Morenem zaostává o 1:09 minuty.

Před nejlepšího českého jezdce v celkovém pořadí se dostali domácí favorité Alejandro Valverde a Joaquím Rodríguez, kteří dojeli s odstupem čtyř sekund za Morenem a postarali se o trojnásobný španělský triumf v etapě. Roche, jenž měl před etapou v čele Vuelty k dobru 17 sekund, byl v cíli čtvrtý osm sekund za vítězem.

Zdeněk Štybar, který se blýskl vítězstvím v pátek, obsadil 37. místo se ztrátou 57 sekund. Na samém chvostu dojel Roman Kreuziger, jenž měl už v sobotu krizi a nabral ztrátu přes pět minut. Tentokrát zaostal za nejlepšími o více než 17 minut.

"Strašně mě bolí nohy a prostě to nejde. Odpadl jsem už dvacet kilometrů před cílem. Do naší skupiny vběhl pes, udělala se díra a my, co jsme jeli vzadu, jsme tam zůstali," uvedl Kreuziger na svém webu. "Ten kopec už jsem jel úplně volně. Možná i s vědomím toho, že jsem v sobotu vypadl z pořadí. Člověk se pak trochu přehodí v hlavě a už se nedokáže tak zmáčknout. A v mém případě je jedno, jestli budu třicátý nebo osmdesátý. Doufám, že tu těžkou zítřejší etapu nějak přečkám a snad mi pomůže den volna," dodal pátý muž letošní Tour de France.

Moreno dál vede i bodovací soutěž, díky které dnes jel poprvé v zeleném trikotu. V pondělní první horské etapě z Torredelcampa do Alta de Haza Llana, dlouhé 186,8 km, poprvé oblékne červený dres. "Dneska to pro mě byla šance dostat se do čela a vyšlo to o jedinou sekundu. Mám ohromnou radost, protože jsem Vueltu ještě nikdy nevedl," radoval se jednatřicetiletý Španěl.

Cyklistický závod Vuelta - 9. etapa:

1. Moreno (Šp./Kaťuša) 4:18:57, 2. Valverde (Šp./Movistar), 3. Rodríguez (Šp./Kaťuša) oba -4, 4. Roche (Ir./Saxo-Tinkoff) -8, 5. Sánchez (Šp./Euskaltel), 6. Nocentini (It./AG2R), 7. Nibali (It./Astana) všichni -9, 8. Gilbert (Belg./BMC), 9. Barguil (Fr./Argos-Shimano) oba -13, 10. Antón (Šp./Euskaltel) -15, ...29. König (ČR/Netapp-Endura) -47, 37. Štybar (ČR/Omega Pharma-Quick Step) -57.

Průběžné pořadí: 1. Moreno 3:58:34, 2. Roche -1, 3. Nibali -20, 4. Valverde -22, 5. Horner (USA/RadioShack) -28, 6. Rodríguez -56, 7. König -1:09, 8. Zubeldia (Šp./RadioShack) -1:10, 9. Urán (Kol./Sky) -1:24, 10. Santaromita

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články