Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

V generálce na Flandry uspěl Mathieu van der Poel. Pogačar v prvním závodě na kostkách dojel desátý

Poslední test před víkendovým závodem Kolem Flander vyhrál Mathieu van der Poel, který na Napříč Flandrami zopakoval svůj triumf z roku 2019. Debut na belgických kostkovaných klasikách za sebou má Tadej Pogačar, který dojel ve druhé skupině na desátém místě. Dvojnásobný vítěz Tour de France je ve startovní listině také na nedělní Flandry. Přímý přenos závodu sledujte od 9:55 na webu ctsport.cz.

Mathieu van der Poel
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Peter De Voecht

Závod se rozhodoval už šedesát pět kilometrů před finišem, kdy v úseku Berg ten Houte zaútočili Tom Pidcock, Stefan Küng, Tiesj Benoot, Mathieu van der Poel a několik dalších závodníků.

Tadej Pogačar, který se před rozhodujícím útokem ve skupině propadl, se je poté pokoušel po zbytek dne stíhat, ovšem jeho snaha byla marná. Dostihnout čelo zkusil také Zdeněk Štybar, jeho pokus ale neměl dlouhého trvání a jen potvrdil, že tým QuickStep Alpha Vinyl zažívá velmi špatné období. Štybar nakonec dojel na 61. místě.

Osmičlenná skupina spolupracovala až osm kilometrů před cílovou čárou, kde dva útoky předvedl domácí Victor Campenaerts. Skutečně zlomový nástup ale přišel až 1,5 kilometru před finišem, kdy dalšího z Belgičanů Tiesja Benoota dokázal dostihnout pouze Mathieu van der Poel.

Tadej Pogačar na belgických kostkách
zdroj: ČTK/Panoramic/Pool

Sprint mezi oběma cyklisty už poté byl jen formalitou, Benoot si velmi rychle uvědomil, že na rychlost Nizozemce nemá odpověď. Van der Poel, který odjel teprve svůj sedmý závodní den v této sezoně, si připsal druhé vítězství na závodě Napříč Flandrami, poprvé zde triumfoval v roce 2019.

"Necítil jsem se nejsilněji ve skupině, ale takticky jsem to zvládl. Campenaerts byl dnes hodně silný, ale to byli všichni," hodnotil Mathieu van der Poel v cíli. "Zezadu už nás prakticky neměli šanci dostihnout," dodal. Sprint o třetí místo vyhrál Pidcock. 

Cyklistický závod Napříč Flandrami (WorldTour) - 183,7 km:

1. Van der Poel (Niz./Alpecin-Fenix) 4:05:39, 2. Benoot (Belg./Jumbo-Visma) -1, 3. Pidcock (Brit./Ineos Grenadiers), 4. Campenaerts (Belg./Lotto Soudal), 5. Politt (Něm./Bora-hansgrohe), 6. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) všichni -5, ...61. Štybar (Quick-Step Alpha Vinyl) -4:12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články