Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

V Austrálii převlékají dres lídra. Do čela pořadí jde po triumfu ve 2. etapě Dennis

Na Tour Down Under se po druhé etapě přesypalo pořadí. Do jeho čela jde vítěz dne Rohan Dennis. Dosavadní lídr Alberto Bettiol ztratil kvůli křečím v závěru.

Rohan Dennis
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Fotoreporter Sirotti

Dvaatřicetiletý Dennis byl v pětičlenné skupině uprchlíků, jež vyrazila dopředu na začátku stoupání 22 km před cílem. Vítěz závodu z roku 2015 finišoval ve městě Victor Harbor dvě sekundy před krajanem Jayem Vinem, Švýcarem Maurem Schmidem a Britem Simonem Yatesem. V průběžném pořadí má člen týmu Jumbo-Visma před Vinem náskok tři sekundy.

Dosavadní lídr Alberto Bettiol z Itálie ztratil šanci poté, co ho 11 km před cílem postihly křeče. Průběžně druhý Michael Matthews z Austrálie zase na začátku stoupání přetrhl řetěz a také on je ze hry o celkové prvenství s největší pravděpodobností venku. Závod skončí v neděli.

Cyklistický závod Tour Down Under (WorldTour) - 2. etapa (154,8 km):

1. Dennis (Austr./Jumbo-Visma) 4:00:40, 2. Vine (Austr./SAE Team Emirates), 3. Schmid (Švýc./Soudal-Quick Step), 4. S. Yates (Brit./Jayco-AlUla) všichni -2, 5. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -5, 6. Ewan (Austr.) -11.

Průběžné pořadí: 1. Dennis 7:44:41 2. Vine -3, 3. Sheffield (USA/Ineos Grenadiers) -12, 4. Schmid -13, 5. Strong (N. Zél./Israel-Premier Tech), 6. Page (Fr./Intermarché-Circus-Wanty) oba -14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články