Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Úvodní závod ČP v cyklokrosu vyhrál Šimůnek

Loštice - Úvodní závod Českého poháru v cyklokrosu vyhrál v Lošticích Radomír Šimůnek. Osmý muž z letošního mistrovství světa porazil ve spurtu Martina Bínu, který se do terénu vrátil po dvouleté pauze způsobené zdravotními problémy.

Radomír Šimůnek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Šimůnek vyhrál závod domácího poháru po osmi letech, naposledy triumfoval shodou okolností také v Lošticích. "Po odchodu do Belgie jsem tady prakticky nestartoval a jinak tomu nebude ani nyní. Jen zítra se jede v Nizozemsku mistrovství světa na silnici, takže pořadatelé všechny krosy odložili, protože by nepřišli žádní diváci," citoval web Českého svazu cyklistiky Šimůnka, jenž závodí za belgickou stáj BKCP-Powerplus.

O vítězi se rozhodovalo v závěrečném okruhu, v němž se ve dvojici jedoucí Šimůnek s Bínou pokoušeli neúspěšně o nástupy. Do závěrečné zatáčky vjel jako první Šimůnek a mírný náskok před Bínou udržel. "Ani jeden z nás nechtěl jít do společného spurtu, ale získat náskok se nepodařilo nikomu. Proto jsem věděl, že musím být v poslední zatáčce první, a potom jsem to už uhájil," uvedl vítěz. Třetí skončil jeho týmový kolega Lubomír Petruš. Závod žen vyhrála Pavla Havlíková ze stáje Telenet Fidea.

Je nám líto, video expirovalo.
Úvodní závod ČP v cyklokrosu vyhrál Šimůnek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články