Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Úvodní závod ČP v cyklokrosu ovládl obhájce titulu Boroš

Úvodní závod domácího poháru v cyklokrosu vyhrál v dešti a bahně v Mladé Boleslavi Michael Boroš, česká jednička posledních let. Trojnásobný mistr republiky za sebou nechal osmičku zahraničních soupeřů, druhým nejlepším Čechem byl desátý Šimon Vaníček.

Je nám líto, video expirovalo.
Úvod cyklokrosového poháru na bahně v M. Boleslavi ovládl Boroš

Osmadvacetiletý Boroš zvítězil díky nástupu v posledním kole z tříčlenné vedoucí skupiny. Druhý skončil s odstupem 12 sekund Belgičan Lander Loockx a třetí se ztrátou 18 sekund mistr Evropy do 23 let Mickaël Crispin z Francie.

"V posledním kole jsem se ze skupinky cítil nejsilnější, a tak jsem to zkusil a jsem rád, že to vyšlo. Bylo to kvůli blátu hodně těžké, ale cítil jsem se dobře. Byla to silová trať, rozhodovala výkonnost. Pro mě je tohle vítězství povzbuzením do další sezony, takový začátek poháru jsem ještě nezažil. Vyhrál jsem i loni, ale v tak silné konkurenci moc ne," uvedl celkový pohárový vítěz z minulého ročníku Boroš.

Závod žen vyhrála Italka Sara Casasolová před dalšími zahraničními cyklokrosařkami Marion Norbertovou Riberolleovou z Francie a Nadjou Heiglovou z Rakouska. Těsně pod stupni vítězů skončila zkušená Pavla Havlíková.

"Start se mi nepovedl, ale postupně jsem se rozjela. Na soupeřky jsem moc nekoukala, každá z nás toho v bahně měla dost sama se sebou. Škoda, že se mi nepodařilo dostat na stupně vítězek, Heiglovou jsem měla na dostřel, kdyby se snad jelo o kolo více..." řekla Havlíková, které k třetí příčce chybělo 14 sekund.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články