Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Úvod Tour de France ovládl Cancellara

Rotterdam - Český cyklista Roman Kreuziger vstoupil do letošní Tour de France dvacátým místem v prologu. Čtyřiadvacetiletý člen týmu Liquigas ztratil na 8,9 km v Rotterdamu 38 sekund na nejrychlejšího Fabiana Cancellaru ze Švýcarska. Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa v časovce Cancellara potvrdil na mokré trati po dešti pozici největšího favorita a stejně jako loni si jako první na Tour oblékl žlutý trikot lídra.

Fabian Cancellara
zdroj: ČTK

Cancellara porazil o deset sekund Němce Tonyho Martina, jenž si užíval pozici lídra několik hodin a o vítězství přišel až v závěru po dojezdu Švýcara. O dalších deset sekund zpět byl na třetím místě Brit David Millar.

Vydařenou jízdu proti chronometru předvedl sedminásobný vítěz Lance Armstrong, jenž skončil čtvrtý 22 sekund za Cancellarou. Slavný Američan, jenž letos startuje na Tour naposledy, porazil o pět sekund svého velkého rivala Alberta Contadora, který v roli obhájce loňského triumfu skončil šestý.

Nejlepší český cyklista Kreuziger, jenž chce vylepšit své celkové deváté místo z minulého roku, zůstal v kontaktu s nejlepšími. Na Armstronga ztrácí 16 sekund, na Contadora jedenáct.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články