Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Úspěšný cyklista Bouška: Silnice je vygradováním celého roku

Praha - Jiří Bouška má na svém kontě po mistrovství světa handicapovaných cyklistů v americkém Greenville zlato z časovky a bronz ze silničního závodu. Čtyřiatřicetiletý závodník to vnímá jako potvrzení faktu, že se s trenérem Danielem Tremlem vydali tvrdou, ale správnou cestou.

Cyklista Jiří Bouška
zdroj: ČT24

Bouška vystoupal na nejvyšší stupínek po pěti letech a z duhového trikotu světového šampiona měl obrovskou radost. "Je to ještě o něco více než ty medaile," uvedl cyklista, jenž prodělal dětskou mozkovou obrnu levé půlky těla.

Dlouhodobě se držel ve špičce, ale stále mu chyběl pověstný kousek, aby navázal na předešlé triumfy. "Podařila se nám systematicky vyšperkovat závěrečná příprava. Letošek je pro nás v tomto ohledu přelomový," připustil. "Beru to jako potvrzení toho, že jdeme správnou cestou. Postupně se tam prokousáváme už čtvrtý rok a výkonnost jde pořád nahoru. Už na dráhovém šampionátu v Mexiku z toho bylo čtvrté místo, teď ta silnice je takovým vygradováním celého roku," doplnil Bouška.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Cyklista Jiří Bouška

Společně s trenérem Danielem Tremlem se jim podařilo dokonale naladit formu ve správný čas. "Načasování bylo naprosto skvělé, protože forma šla nahoru už od posledního svěťáku ve Španělsku. Měli jsme pak ještě tři neděle na to, abychom to doladili a klaplo to," pochvaloval si Bouška. Nahrávala mu i trať v zámoří. "Když jsme tam přijeli a šli si projet trať, bylo mi jasné, že mi vyhovuje."

Možnosti dalšího zlepšení výkonnosti jsou podle jeho odhadu minimální. "Strašně těžko se to hledá a musí se nad tím opravdu přemýšlet. V sezoně šlo celkově všechno jako po drátkách. Člověk není dokonalý nikdy a máme tam výtky, na kterých budeme pracovat. Ale už to jsou opravdu drobnosti, které se třeba ani netýkají samotného tréninku, ale toho, jak člověk musí pracovat sám se sebou," řekl Bouška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články