Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Urán v časovce nedal dalším favoritům šanci. Kolem Švýcarska vede dál Carapaz

Slušných 40 sekund nadělil Rigoberto Urán v časovce druhému Julianu Alaphilippovi. Zkušený Kolumbijec stáhl výrazně náskok na prvního Richarda Carapaze. Na lídra závodu Kolem Švýcarska nyní ztrácí 17 sekund. Petr Vakoč skončil v časovce na 103. místě, celkově zaujímá 57. místo. Zítra je na programu závěrečná osmá etapa. Podrobnosti připravujeme.

Rigoberto Urán
zdroj: ČTK/AP autor: Gian Ehrenzeller

Čtyřiatřicetiletý Urán zvítězil v horské časovce dlouhé 23,2 km s cílem v Andermattu suverénně před mistrem světa Alaphilippem. Třetí Švýcar Gino Mäder a čtvrtý Carapaz ztratili shodně 54 sekund.

Carapaz bude za pomoci kolegů z týmu Ineos bránit žlutý trikot v nedělním finále kolem Andermattu, kdy na cyklisty čekají dvě vrchařské prémie první kategorie a jedno stoupání nejtěžší kategorie.

Nebude ho už ohrožovat průběžně třetí Alaphilippe, jenž odjíždí ze závodu za partnerkou, která by měla přivést na svět jejich prvního potomka. Do nedělní etapy už Francouz neodstartuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Časovku Kolem Švýcarska ovládl Uran, v čele zůstává Carapaz

Kolem Švýcarska (WorldTour) - 7. etapa (časovka 23,2 km):

1. Urán (Kol./EF Education-Nippo) 36:02, 2. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) -40, 3. Mäder (Švýc./Bahrajn Victorious), 4. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) oba -54, 5. Dumoulin (Niz./Jumbo-Visma) -56, 6. Cattaneo (It./Deceuninck-Quick Step) -58, ...103. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) -5:18.

Průběžné pořadí: 1. Carapaz 20:37:27, 2. Urán -17, 3. Alaphilippe -39, 4. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe) -1:07, 5. Fuglsang (Dán./Astana-Premier Tech) -1:15, 6. Woods (Kan./Israel Start-Up Nation) -3:10, ...57. Vakoč -28:29.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články