Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Tým s Kreuzigrem a Contadorem dostal licenci a může jet velké závody

Londýn - Nová stáj nejlepšího českého silničního cyklisty Romana Kreuzigra Saxo-Tinkoff obdržela licenci pro World Tour a může se účastnit všech elitních závodů. Rozhodla o tom mezinárodní unie UCI a zveřejnila všech 18 účastníků seriálu, který obsahuje i Tour de France, Giro d'Italia a Vueltu.

Roman Kreuziger v olympijském závodě
zdroj: Letní olympijské hry autor: ČTK/Kamaryt Michal

Kreuzigrův tým do dneška neměl licenci pro příští sezonu, protože doplatil na dopingovou minulost španělského lídra Alberta Contadora, jehož body se do žebříčku nezapočítávaly. Saxo-Tinkoff tak mezi 15 nejlepších stájí v žebříčku nepronikl a musel čekat.

Licenci od UCI nakonec stáj dostala na příští dva roky. Kreuziger se už předtím vyjádřil, že i kdyby ji tým neobdržel, mohl by na elitních jednodenních či etapových závodech startovat na volnou kartu. "Všude chtějí mít v pelotonu Alberta," řekl český jezdec MF Dnes.

Smůlu naproti tomu měla Kaťuša s novým manažerem, trojnásobným olympijským vítězem Vjačeslavem Jekimovem. "Žádost týmu Kaťuša o licenci byla zamítnuta," uvedli představitelé UCI v prohlášení.

Kreuziger by měl v příští sezoně absolvovat červencovou Tour de France a tam pomoci Contadorovi potřetí zvítězit, a předtím buď Giro, na němž byl loni pátý, anebo v srpnu španělskou Vueltu.

Mezi osmnácti jistými účastníky World Tour figuruje také stáj Omega Pharma-Quick Step se dvěma Čechy Zdeňkem Štybarem a Františkem Raboněm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články