Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Triumf z Dauphiné putuje do Astany. Fuglsang předstihl v poslední etapě Porta

Plateau de Solaison (Francie) – Vítězem Critéria du Dauphiné je Jakob Fuglsang. Dánský závodník potvrdil své kvalitní výkony během celého týdne vítězstvím v závěrečné etapě. V konečném pořadí porazil dosud vedoucího Richieho Porta o pouhých deset vteřin. Roman Kreuziger skončil celkově osmadvacátý.

Jakob Fuglsang
zdroj: ČTK/PA autor: Colin Flockton

Rozhodovalo se na svazích Plateau de Solaison. Fuglsang, který etapu začal se ztrátou minuty a čtvrt na vedoucího Porta, ujel společně s Danem Martinem. Svého irského soupeře pak Fuglang setřásl, dojel si pro vítězství a čekal, s jakým mankem přijede Porte. Australan dorazil přesně o minutu a čtvrt za vítězem, a tak rozhodly bonifikační vteřiny v cíli.

Fuglsang, který začínal na horských kolech ve stejné době jako třeba Jaroslav Kulhavý, v cíli těžko hledal slova. "Nevím, co na to říct. Pomohly nám i okolnosti," popisoval skromně v cíli.

Úspěch Astany podtrhl pátým místem Fabio Aru, který by podle oznámených plánů měl Fuglsangovi pomoci za dva týdny na Tour de France. Italovi chybělo na pódium pět vteřin – třetí ale nakonec skončil Martin, a to těsně před čtvrtým Chrisem Froomem.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuglsang na závěr Dauphiné předstihl Porta
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články