Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Triumf pro světovou šampionku. Závod do 23 let vyhrála Freiová

Soubojem dvou závodnic bylo v Novém Městě klání bikerek z kategorie do 23 let. V cílové rovince nakonec našla více sil úřadující mistryně světa Sina Freiová, která o pár centimetrů porazila Malene Degnovou. Nejlepší z českých závodnic byla třináctá Jana Czeczinkarová.

Sina Freiová
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Před začátkem závodů se tato jména zmiňovala ve všech pádech: mistryně světa Sina Freiová, vítězka ze Stellenbosche Malene Degnová a univerzálka Evie Richardsová měly být těmi, jejichž převaha nad zbytkem pole se dříve či později musí projevit. V Novém Městě se skutečně nečekalo dlouho na to, kdy se trojice bikerek odpoutala od ostatních závodnic.

Zvlášť Freiová s Degnovou měly navrch a dokázaly ve druhém okruhu odjet i Richardsové, která je neúspěšně pronásledovala a brzy se sama začala hluboko propadat. Mezitím se příliš nedařilo ani českým cyklistkám. Janě Czeczinkarové nevyhovovaly vysoké teploty a pohybovala se v okolí dvacáté příčky, ještě hůře na tom byla Barbora Průdková.

Češky své umístění nakonec ovšem ještě dokázaly vylepšit – Czeczinkarová se rozjela a v cíli ji časomíra zachytila jako třináctou v pořadí. Stejné umístění zajela ve Stellenboschi, o dvě příčky lépe si vedla v Albstadtu. Průdkové se dařilo méně, ovšem výslednou devatenáctou pozicí si před domácími fanoušky zajela své letošní výsledkové maximum.

"Byla to úplně jiná trať než v Albstadtu, kde hodně holek vypadlo kvůli pádům. Tady to bylo spravedlivější, neboť trať je široká. Odstartovala jsem dobře, ale pak jsem se propadla a dojížděla ztrátu, což nebyl ideální stav. Ve třetím kole jsem navíc měla křeče, takže jsem ráda, že jsem to dobojovala," líčila nejrychlejší z Češek.

O vítězství se bojovalo až v cílové rovince. Degnová zprvu vypadala silněji, avšak Freiová nakonec o několik centimetrů převážila a zopakovala svůj triumf z Albstadtu. "Bylo to neuvěřitelné, diváci byli opravdu nahlas a jsem moc ráda, že jsem vyhrála. S Malene jsme si pomáhali na rovinatějších pasážích, museli jsme jet takticky," líčila v cíli vítězka. 

Ženy do 23 let:

1. Freiová (Švýc.) 1:24:08, 2. Degnová (Dán.) stejný čas, 3. Tovoová (It.) -19, 4. Eiblová (Něm.) -1:06, 5. Kollerová (Švýc.) -1:16, 6. Urrutyová (Fr.) -2:05, ...13. Czeczinkarová -4:39, 19. Průdková -5:54, 40. Tvarůžková -12:00, Krupová -1 kolo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články