Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Triumf mezi jezdci do 23 let slaví Cosnefroy, druhé zlato získala Pirroneová

Benoit Cosnefroy zažívá skvělou druhou polovinu sezony. Nejprve podepsal profesionální smlouvu se stájí Ag2r, aby poté na MS v Bergenu získal zlato v kategorii do 23 let. Ve stejném závodě se neprosadil Michal Schlegel, který skončil na 34. příčce. Své druhé zlato na šampionátu získala Ellena Pirroneová, která vyhrála klání juniorek.

Trojice českých závodníků se držela až do závěrečného okruhu vzadu a prakticky nebyla vidět. Jakub Otruba a Roman Lehký se starali o Michala Schlegela, který se měl v posledním okruhu pokusit bojovat o co nejlepší umístění – ideálně tedy ještě lepší než sedmé místo z roku 2015 z amerického Richmondu.

Do závěrečného z deseti okruhů vstupovali jezdci pohromadě, brzy ale vyrazila šestičlenná skupinka, v níž měli hned dvojnásobné zastoupení Francouzi. Na Lososí hoře jim ale ujel velmi talentovaný Němec Lennard Kämna, který se pokusil závěrečných více než deset kilometrů dojet časovkářským stylem a vyhrát po nedělní týmové časovce i silniční závod.

Sám ale nebyl dlouho, neboť se k němu po pěti kilometrech dokázal dotáhnout další ze schopných francouzských reprezentantů Benoit Cosnefroy. Oba spolupracovali, a přestože se peloton v závěru hodně přiblížil, o zlato se sprintovalo mezi Němcem a Francouzem. Cosnefroy závěr rozjel z velké dálky a Kämna jej měl podle všech pravidel cyklistického sprintu předjet. Neměl ale potřebnou rychlost a nakonec triumf slaví mladý Francouz.

Bronz získala díky Michaelu Carbel Svendgaardovi dánská cyklistika. Český lídr Schlegel sprintoval spolu s hlavní skupinou, do pořadí a vlastně i celého závodu ale nijak vážněji zasáhnout nedokázal. Jezdec týmu CCC Sprandi Polkowice a letošní debutant na Giro d'Italia nakonec obsadil při své rozlučce s kategorií do 23 let čtyřiatřicátou příčku.

Souboj nejlepších juniorek skončil osamoceným nástupem. Osmnáctiletá Italka Ellena Pirroneová nejprve v Bergenu ukázala svou sílu v časovce, nyní se v tom nejlepším světle předvedla i v silničním závodě. Svým soupeřkám ujela v posledním výjezdu na Lososí horu – znovu ji viděly až po 30 kilometrech za cílovou páskou. Skupinu pronásledovatelek dovedla do cíle Emma Norsgaardová Jorgensenová, bronz získala další Italka Letizia Paternosterová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články