Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Třináctou etapu Tour vyhrál po samostatném úniku Vinokurov

Revel (Francie) - Třináctou etapu cyklistické Tour de France vyhrál Kazach Alexander Vinokurov. Šestatřicetiletý cyklista o vítězství rozhodl samostatným únikem osm kilometrů před cílem a nakonec vyhrál s náskokem třinácti vteřin před druhým Britem Markem Cavendishem a třetím Italem Alessandrem Petacchim. Český jezdec Roman Kreuziger dojel na 36. pozici a v průběžném pořadí mu patří stále desátá pozice. V neděli čeká na cyklisty první ze čtyř náročných horských etap v Pyrenejích, které mohou výrazně promluvit do konečného pořadí.

Jezdec stáje Astana se dočkal triumfu den poté, co mu v pátek došly síly v závěrečném stoupání a musel se spokojit se třetím místem. Vinokurov si v dnešní 196 km dlouhé etapě z Rodezu do Revelu připsal celkově čtvrté etapové vítězství na Tour a první po vypršení dvouletého trestu za doping z roku 2007.

Žlutý trikot udržel Lucemburčan Andy Schleck, který v průběžném pořadí vede o 31 vteřin před obhájcem Albertem Contadorem ze Španělska. Kreuziger je desátý se ztrátou pěti minut a 16 vteřin na Schlecka.

Smůla nadále provází sedminásobného vítěze slavného závodu Lance Armstronga. Osmatřicetiletý Američan tentokrát upadl ještě před startem etapy a na trať vyrazil s poraněným loktem.

"Hned zítra je strašně těžká etapa s dojezdem na kopec, tak uvidíme, jak to bude vypadat. Já se dnes cítil dobře a jsem pořád optimista, i když únava už se trochu začíná dostavovat. Přece jen za sebou máme dvě třetiny závodu," řekl Roman Kreuziger.

Průběžné pořadí Tour de France

1. A. Schleck (Luc.) 63:08:40,

2. Contador -31,

3. S. Sánchez (oba Šp.) -2:45,

4. Meňšov (Rus.) -2:58,

5. Van den Broeck (Belg.) -3:31,

…10. Kreuziger -5:16.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články