Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Třetí vítězství. Pedersen vyhrál další sprint, smolař Wright na triumf dál čeká

Mads Pedersen také v 19. etapě Vuelty potvrdil, že po odstoupení Sama Bennetta není v závodě lepší spurter. Hromadný finiš vyhrál před Britem Fredem Wrightem, který přidal další umístění v top 3 – na etapové vítězství ale stále čeká. Remco Evenepoel dojel v poklidu v hlavním poli a před poslední horskou etapou vede o dvě minuty a 7 vteřin před domácím Enricem Masem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Pedersen vyhrál na Vueltě svou třetí etapu

Pedersen ovládl závěrečný spurt před Britem Fredem Wrightem, druhým mužem bodovací soutěže, a Giannim Vermeerschem z Belgie. "Dneska bylo hodně těžké peloton kontrolovat, ale tým to zvládl skvěle," pochválil Pedersen, jak tým zlikvidoval pokusy o únik a připravil mu pozici pro spurt. "Tři vítězství je víc, než pro co jsme si sem přijeli, takže super. Zítřek (sobotu) musíme prostě dojet a pak v Madridu uvidíme, jak to bude," dodal.

Dvaadvacetiletý Evenepoel dojel ve stejném čase jako jeho největší rivalové. Před víkendovými závěrečnými etapami vede před Španělem Enricem Masem o 2:07 minuty a má na dosah premiérové vítězství na Vueltě.

V sobotu čeká peloton předposlední 181 km dlouhá etapa s pěti vrchařskými prémiemi, v níž bude mít Mas poslední šanci zaútočit na červený dres. Ten drží Evenepoel už od šesté etapy. V neděli závod vyvrcholí dojezdem do Madridu.

Cyklistický závod Vuelta - 19. etapa (Talavera de la Reina - Talavera de la Reina, 138,3 km):

1. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) 3:19:11, 2. Wright (Brit./Bahrajn Victorious), 3. Vermeersch (Belg./Alpecin-Deceuninck), 4. Turner (Brit./Ineos Grenadiers), 5. Teunissen (Niz./Jumbo-Visma), 6. Koch (Něm./Bora-hansgrohe), 7. Goldstein (Izr./Israel-Premier Tech), 8. García (Šp./Kern Pharma), 9. López (Kol./Astana-Kazachstán), 10. Van Baarle (Niz./Ineos Grenadiers) všichni stejný čas, ...121. Řepa (Kern Pharma) -15:28.

Průběžné pořadí: 1. Evenepoel (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) 73:18:23, 2. Mas (Šp./Movistar)-2:07, 3. Ayuso (Šp./SAE Emirates) -5:14, 4. López -5:56, 5. Rodríguez (Šp./Ineos Grenadiers) -6:49, 6. Almeida (Portug./SAE Emirates) -7:14, 7. Arensman (Niz./DSM) -8:09, 8. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën) -9:34, 9. Urán (Kol./EF Education-EasyPost) -9:46, 10. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -12:03, ...73. Řepa -2:54:24.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články