Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Třetí etapu Vuelty vyhrál veterán Lastras

Totana (Španělsko) - Třetí etapu cyklistické Vuelty vyhrál po sólovém úniku domácí Pablo Lastras. Pětatřicetiletý jezdec se díky třetímu triumfu v kariéře na nejvýznamnějším španělském závodu dostal do průběžného vedení. Madridský rodák Lastras si dojel pro vítězství díky tomu, že se zhruba deset kilometrů před cílem odpoutal od kolegů ze čtyřčlenné skupiny uprchlíků. V cílovém městě Totana měl po 163 km patnáctisekundový náskok před trojicí Sylvain Chavanel, Markel Irizar a Ruslan Pidgornyj. Peloton přivedl do cíle Nicolas Roche s odstupem 1:43 minuty.

Hromadný dojezd etapy na Vueltě
zdroj: AP autor: Alberto Saiz

V průběžném pořadí vede Lastras o 20 sekund před francouzským mistrem Chavanelem. Nový majitel červeného trikotu věnoval svůj triumf tragicky zemřelému kolegovi z týmu Movistar Xavieru Tondovi a vážně zraněnému spolujezdci Mauriciu Solerovi a také Belgičanu Wouteru Weylandtovi, jenž zahynul na Giru d'Italia.

Lastras celou svou kariéru strávil v jednom týmu, který se dřív jmenoval Banesto či Caisse d'Epargne. Na Vueltě triumfoval po devíti letech, v roce 2002 vyhrál dokonce dvě etapy. Rok předtím získal i etapový vavřín na Giru, v roce 2003 zase slavil dílčí triumf na Tour de France.

Na rozdíl ode dneška, kdy byly na trase jen mírné kopce, čeká v úterní čtvrté etapě první větší prověrka elitní vrchaře. Po 170 km se končí stoupáním první kategorie do lyžařského střediska Sierra Nevada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články