Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Trest, který nemá obdoby. Groenewegen nesmí devět měsíců závodit, distanc potvrdila UCI

Patří mezi největší sprinterské hvězdy v silniční cyklistice. Teď si ale Dylan Groenewegen na nějaký čas od boje o vítězství odpočine. Nizozemec dostal od Mezinárodní cyklistické unie (UCI) devítiměsíční distanc za svou roli v hrozivém pádu krajana Fabia Jakobsena na závodě Kolem Polska. Zákaz činnosti bude platit zpětně od srpna a vyprší 6. května příštího roku.

Devítiměsíční zákaz startu za jiné než dopingové provinění nemá podle specializovaného webu Cyclingnews v cyklistice obdoby.

Groenewegen 5. srpna v závěrečném spurtu první etapy závodu Kolem Polska v souboji o vítězství natlačil Jakobsena do bariéry. Jezdec týmu Deceuninck-Quick Step utrpěl vážná zranění hlavy a jeho život byl v ohrožení.

Jakobsen se podrobil kvůli mnohačetným zlomeninám v obličeji několika operacím a ještě ho minimálně jedna čeká příští rok. Doufá nicméně, že by ještě tento měsíc mohl poprvé usednout na kolo.

Sedmadvacetiletý Groenewegen byl po incidentu ze závodu diskvalifikován a jeho tým Jumbo-Visma mu po třech dnech zastavil do vyřešení případu činnost. Vítěz čtyř etap na Tour de France od té doby nezávodil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články