Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tour dorazila do Belgie, všichni se přišli podívat

Brusel – Velký zájem vzbudila v Belgii první etapa Tour de France, nejslavnější cyklistický závod do země zavítal na dva dny, závodníci nocovali v metropoli Bruselu. Celá trasa první části, která vedla z Rotterdamu napříč Nizozemím do Bruselu, byla lemována davy fanoušků. Belgičané zapomněli na vzájemnou řevnivost s Francouzi, modro-bílo-červená trikolóra zavlála na Atomiu, čurající chlapeček na sebe zase navlékl žlutý trikot podobný tomu, ve kterém jede vedoucí závodník Tour.

Belgičtí diváci a jejich nadšení je nepřehlédnutelné i pro samotné závodníky. "Bylo to neuvěřitelné. Podél celé trasy davy lidí, že skoro ani nebylo místo, kde by peloton zastavil na čůrání. Něco takového jsem v životě nezažil," napsal na svém webu Roman Kreuziger.

"Je to už dávno, kdy Tour jela do Bruselu. Jsme cyklistický národ, cyklistiku milujeme. V létě tu silniční, přes zimu zase cyklokros," řekl při dojezdu první etapy z Rotterdamu do Bruselu asi padesátiletý Marc.

Frankofonní deník Le Soir podobně jako řada dalších belgických listů hned několikrát popsal zvláštnosti a nebezpečí, která čekají na závodníky, přiblížil čtenářům největší hvězdy a doporučil nejzajímavější místa, odkud lze závod sledovat.

Belgií vede ještě pondělní a úterní etapa závodu. Z Bruselu má peloton namířeno do Spa, potom bude pokračovat na francouzské hranice. Zemi galského kohouta budou závodníci křižovat až do 25. července, kdy dorazí do Paříže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články