Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Větší problémy nemám, hlásí Hirt. Co říká na Evenepoelův výkon na Galibieru?

Jediný český reprezentant na letošní Tour de France se zranil ještě před startem první etapy po kontaktu s fanouškem a zlomil si zuby. V závodě přesto nadále pokračuje a pomáhá týmovému kolegovi Remcu Evenepoelovi, který je v celkovém pořadí po čtvrté etapě a stoupání na Galibier na druhém místě. "Zajel dobrý závod," hodnotil Jan Hirt výkon belgického jezdce.

Remco Evenepoel
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Cole

Tým Tadeje Pogačara UAE zabral při slavném stoupání. "Jeli hodně vysoké tempo, ale první půlku byl silný protivítr, takže v závětří to bylo docela fajn. A pak se vědělo, že jak se cesta zúží, tak to bude chvilku do zad, chvilku proti, a že se tam zrychlí. Pak už to bylo těžší, ale dobrý," komentoval po dojezdu Hirt.

Lídr týmu Soudal-QuickStep Evenepoel dojel na druhém místě. "Neměli jsme domluvené nic konkrétního. Tam bylo hlavní, aby na tu užší cestu najel vepředu, a pak že se uvidí," řekl český cyklista.

Hirt odjel už čtvrtou etapu po zranění zubů, které ho potkalo ještě před startem závodů. "Už je to mnohem lepší a nemám větší problémy. V závodě jím jenom gely a piju, ale na hotelu už si třeba dám špagety," vysvětloval.

Do dalších etap jeho tým přišel o Caspera Pedersena, jehož odstoupení může změnit plány na další týdny. "Je nás o jednoho míň, takže nevím a uvidíme, jak to teď vezmeme," řekl Hirt.

"Vzali jsme sem víc vrchařů než lidí na roviny a teď jsme ztratili jednoho rovináře. Takže ve finále máme jenom dva lidi na roviny, což není moc. Je to velká ztráta, ale musíme hrát s kartami, co jsou," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články