Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

8. etapa: Nahoru a dolů po celý den. Peloton se vrátí zpátky do kopců

V posledních dnech si cyklisté užívali rovin, v pátek si zase užili časovky. Peloton se na začátku víkendu vrací do kopců: na programu bude 2400 metrů převýšení. Přímý přenos 8. etapy Tour de France sledujte od 13:45 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Stanislav Kozubek. Etapu po jejím skončení zhodnotíme ve Velo fokus podcastu.

Profil 8. etapy Tour de France 2024
zdroj: letour.fr

Osmička na programu letošní Tour de France přinese po rovinářské a časovkářské pauze znovu kopce. Závodníci nastoupají téměř 2500 metrů, a to v kopcích, které sice nenesou slavná jména jako Galibier, ale dohromady dávají poměrně pořádnou porci vrchařského řemesla.

Z městečka Semur en Auxois, kde Tour startovala už v roce 2007 (na konci dne se radoval Tom Boonen), to je do cílového Colombey les Deux Églises celkem 183 kilometrů, po kterých by se klidně mohl radovat nějaký schopný únik. A zájemců o něj bude na začátku etapy dozajista dost.

Čtyři vrchařské prémie, celý den nahoru a dolů, na cyklisty nečeká vůbec snadný den. Nenápadné etapy totiž leckdy bývají těmi nejtěžšími. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články