Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

7. etapa: Peloton poprvé v ročníku zalehne na nástavce. Na programu je úvodní časovka

Časovkářských kilometrů bývá v posledních letech na programu minimum. Letos je ale důležitost zkoušek proti chronometru výrazně vyšší, vždyť celý závod se časovkou uzavře. K tomu je ale ještě daleko: peloton čeká úvodní test, pětadvacet kilometrů mezi Nuits-Saint-Georges a Gevrey-Chambertin. Přímý přenos 7. etapy Tour de France sledujte od 13:45 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a František Raboň.

Profil 7. etapy Tour de France 2024
zdroj: letour.fr

V případě časovek se rok od roku řeší celkový počet kilometrů, který závodníci v souboji s časem stráví. Letos to je devětapadesát – zhruba standardní počet. Mnohem více pozornosti se přitom z pochopitelných důvodů dostává té v pořadí druhé, kde závodníci vyjedou na trať v okolí Nice a překonají i slavné Col d'Eze.

Úvodní časovka je tak trochu ve vedlejší roli, přitom i ona nabídne ne úplně lehké stoupání (Cote de Curtil Vergy s délkou 1,6 kilometru a průměrem nad šesti procenty). Závodníci za sebou mají dva relativně snadnější dny, kdy se pořadí s velkou pravděpodobností příliš měnit nebude. Časovka ale může status quo pořádně proměnit.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 7. etapy Tour de France

A nabízí se ještě jedna otázka: jak do pořadí promluví všechny ty roztodivné aerodynamické helmy, které na jaře budily především v případě týmu Visma-Lease A Bike pořádný poprask? Některé modely, které používaly stáje Bora-hansgrohe a Soudal-QuickStep, dokonce UCI zakázala (šlo o charakteristické "ponožky" v místě krku či brady závodníků). 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články