Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

2. etapa: S mořem za zády jedeme do Boloni

Úvodní nervozitu má snad peloton již za sebou, tvrdá práce pokračuje. Tour de France se od břehů Jaderského moře přesouvá na západ až do cílové Boloni, kde čekají dva ostré výstupy Cote de San Luca. Přímý přenos 2. etapy Tour de France sledujte od 13:45 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a Leopold König

Profil 2. etapy Tour de France 2024
zdroj: letour.fr

Sobotní úvodní etapa kromě Gina Bartaliho připomenula i osobnost Marca Pantaniho. Ten byl spojen jak s cílovým Rimini, kde zemřel, i s "plážovým rájem" Cesenatico, v němž vyrůstal. Žádné "vamos a la playa" se ale konat nebude.

Cyklisté se vydají západním směrem – proženou se Imolou, kde se Julian Alaphilippe stal před čtyřmi lety mistrem světa, a ještě předtím, než den zakončí v Boloni, na ně čekají dvě ostré stojky na Cote de San Luca. Na ně má velmi dobré vzpomínky například Primož Roglič, který tu loni na podzim vyhrál klasiku Giro dell'Emilia.

Jaký zatím je italský Grand Départ? Dozajista emotivní, dobře divácky navštívený. Tour de France se dívá, jak to má ráda, do své slavné minulosti. A závod se dočkal prvního lídra v podobě Romaina Bardeta. Jak dlouho žlutý dres tento svého druhu již veterán, který skončil druhý v pořadí na Tour 2016, udrží?

Italský poloostrov má svůj vlastní závod, o kterém domácí fanoušci diskutují mnohem horlivěji než o jeho slavnější francouzské verzi. Ale komu by neimponovalo, když vám o pár let starší bratranec vychválí vaše vlastní sportovní dědictví. A připomene krásu vaší krajiny. Tour de France je v tyto dny sice v cizině, ale necítí se cizí.

Poslechněte si díl Velo fokus podcastu po 1. etapě:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články