Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

18. etapa: Den jako dělaný pro únik. Zkusí to van der Poel?

Další etapa pro únik? Tour de France den poté, co se po odvážné výpravě radoval z triumfu Richard Carapaz, pokračuje osmnáctou etapou. Ta by teoreticky úspěchu některého z uprchlíků měla nahrávat ještě silněji. Přímý přenos 18. etapy Tour de France sledujte od 13:45 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují František Raboň a Ján Svorada.

Profil 18. etapy Tour de France 2024
zdroj: letour.fr

Tour de France je hluboko ve svém třetím týdnu. Jezdci sice doslovně nepadají únavou, ale tři tisícovky odjetých kilometrů v nohách dělají své. Hlavní favorité by se o koncovku závodu měli postarat v pátek a během víkendu – nejprve v alpských horských etapách a poté v závěrečné kopcovité časovce v okolí Nice.

Ale co ti zbylí? V etapě číslo osmnáct, která je papírově jako dělaná pro únik, se naskýtá dost možná poslední šance pro ty závodníky, kteří mají už jen jediný cíl – tedy vyhrát etapu. Platí to například pro Mathieuho van der Poela, který sice pomohl k třem triumfům Jasperu Philipsenovi, ale sám na výhru čeká. A sluší se dodat, že na Tour se zatím radoval pouze jednou, a sice při svém debutu před třemi lety.

Etapa je tak zhruba správně zvlněná, aby úniku dala šanci, a zároveň ne příliš těžká (jako byla středeční etapa), aby to klasikáře, jako je van der Poel, z okruhu zájemců vyřadilo. Dočká se Nizozemec, který by měl zářit i v olympijském silničním závodě, francouzského vítězství? Uvidíme odpoledne v další špičkové etapě letošní Tour de France.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články