Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

16. etapa: Pravděpodobný sprint otevře program závěrečného týdne Tour

Tour de France se probouzí do závěrečného, velmi náročného třetího týdne. Ještě předtím, než přijde série horských etap, ale přichází poslední šance pro sprintery. Přidá Biniam Girmay čtvrté vítězství? Jasper Philipsen třetí? Či uspěje někdo jiný? Přímý přenos 16. etapy Tour de France sledujte od 13:45 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují František Raboň a Petr Vakoč.

Profil 16. etapy Tour de France 2024
zdroj: letour.fr

Tadej Pogačar o víkendu detonoval celkové pořadí – jeho náskok před Jonasem Vingegaardem již přesáhl tři minuty. Obhájce titulu bude muset v závěrečném týdnu letošní Tour de France vymyslet, čím slovinského soupeře zaskočit, jinak se může s vidinou svého třetího žlutého dresu rozloučit.

V šestnácté etapě by ale mělo mezi jezdci na celkové pořadí ještě zavládnout příměří. Čeká se hromadný finiš – vlastně ten vůbec poslední v letošním ročníku. Spurteři v neděli tak tak přežili patnáctou etapu, kde Arnaud Démare či Mark Cavendish dorazili do cíle jen několik desítek vteřin před časovým limitem. A pořádně se u toho zapotili

Dočkají se v úterní etapě odměny za svou dřinu? Biniam Girmay má už na letošním závodě tři triumfy a rád by přidal další, to vše v situaci, kdy už má prakticky jistý svůj zelený dres – ovšem v případě, že dorazí až do cílového Nice.

Dvakrát již uspěl Jasper Philipsen, který předvedl, že ve spolupráci s Mathieum van der Poelem je jen stěží zastavitelný. Mark Cavendish bude znovu hrozbou, stejně tak Kolumbjec Fernando Gaviria či debutant Arnaud de Lie, který měl na Tour již několikrát v závěrečném spurtu smůlu, když zůstal zablokovaný za pádem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články