Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Poslední roky jsem o sobě pochyboval. Až tenhle tým to změnil, děkoval Gall po triumfu

Největší překvapení letošní Tour de France? Dalo by se úspěšně argumentovat že Felix Gall. Vždyť kdo čekal, že pětadvacetiletý Rakušan vyhraje etapu, a navíc pojede na osmém místě celkového pořadí? Před lety zcela určitě ani on sám.

Rakouský cyklista se v pelotonu začal etablovat v nezáviděníhodný čas. Jeho krajané Georg Preidler a Stefan Denifl skončili v zapomnění vinou dopingového skandálu. Právě v této době (2017) se na soupisce development sestavy týmu Sunweb (dnešní DSM) objevilo jméno Felix Gall. Kdo by v tu dobu věřil, že jde o budoucího vítěze etapy na Tour de France.

Gall navíc dlouho nedával vědět, že jej čekají velké úspěchy. V Sunwebu se mu nevedlo a z jeho slov po sedmnácté etapě letošní Tour de France lze vyčíst i to, že myšlenky na konec kariéry nebyly daleko. "Neměl jsem v sobě moc důvěry, než jsem přišel do Ag2r," připustil. "Tenhle tým ve mně viděl něco, o čem jsem si myslel, že už jsem ztratil," dodal.

"To mě znovu nakoplo," přidal rakouský cyklista, který o sobě dal pořádně vědět před měsícem vyhranou etapou na Tour de Suisse. Už na jaře ale měl dobré výsledky. Druhé místo v etapě na Tour of the Alps, desátá příčka celkově v Baskicku a několik dalších top 10 na francouzských závodech.

"Získat zpátky sebevědomí, to není jen tak, jde to pomalu. Ale byla to úspěšná cesta, která trvala poslední asi rok a půl. Jsem za to opravdu velmi vděčný," poděkoval týmu Vincenta Lavenua, který na Tour neuspěl v celkovém pořadí s Benem O'Connorem. Právě Australan ale zásadně pomohl k nynějšímu Gallově úspěchu, když dlouho táhl skupinu uprchlíků.

A co nyní pro Galla? Tento úspěch nemusí být jediným, neboť Rakušan se aktuálně nachází na osmém místě celkově, a navíc jen šest bodů od puntíkovaného dresu, který veze Giulio Ciccone. "Jestli se o něj pokusím? V týmu to probereme, ale momentálně jsem hlavně obrovsky šťastný za tu etapu," usmál se Gall. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články