Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

21. etapa: Tradice končí. Tour si užije Elysejská pole, další finiš uvidí Nice

Tour de France je v cílové rovince. V Paříži se na Elysejských polích rozhodne o vítězi poslední etapy. Samotný finiš je poslední v dlouhé a nepřetržité řadě od roku 1975. Příští Tour totiž bude finišovat v Nice. Přímý přenos sledujte od 16:15 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Stanislav Kozubek.

Poslední finiš na Elysejských polích? O plánech pařížské radnice, která v srdci města chce vybudovat rozsáhlou pěší zónu, se mluví již několik let. Jak by to mělo ovlivnit tradiční finiš Tour de France, který pod Vítězným obloukem poprvé proběhl v roce 1975, to je předmětem probíhajících debat.

Jedno je ale jisté už teď. Závěrečná etapa letošní Tour bude poslední v dlouhé řadě počínající již rokem 1903, během níž závod pokaždé bez výjimky skončil na území Paříže. Ročník následující ovšem kvůli olympijským hrám bude muset být přesunut vůbec poprvé do jiného města, a sice do Nice. 

To však nechme až roku 2024. Pařížský finiš závodu slibuje samozřejmě hromadný spurt par excellence, který před rokem tak skvěle vyšel Jasperu Philipsenovi. Naváže na svůj triumf a prodlouží belgickou vítěznou řadu na tři? Zároveň by to byl již pátý Philipsenův "zářez" na letošní Tour.

Příběh letošní Tour de France se uzavře v odpoledních hodinách 23. července 2023.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články