Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Životní zážitek fanouška na Tour. Pomohl van Aertovi pumpičkou, za odměnu dostal zelený dres

Zážitek na celý život si z 11. etapy Tour de France odvezl jeden z příznivců. Vedle sledování fantastického souboje o vítězství a žlutý dres se stal i pomocníkem Wouta van Aerta. Hvězdný Belgičan měl při návratu k týmovému autobusu defekt a od fanouška si půjčil pumpičku. Jako odměnu mu lídr bodovací soutěže následně předal svůj zelený trikot.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 11. etapy Tour de France

Sedmadvacetiletý van Aert ve středu nejprve pomohl kolegovi ze stáje Jumbo-Visma Jonasi Vingegaardovi k etapovému vavřínu, po němž Dán převzal celkové vedení od hlavního favorita Tadeje Pogačara ze Slovinska.

Po absolvování všech povinností se z průsmyku Col di Granon, kde etapa končila, vracel k týmovému autobusu. Cestu mu však zkomplikoval defekt.

Pomohli ale diváci na kolech. "Můj bratr má defekt, zastavujeme na kraji silnice, abychom vyměnili duši. A kdo u nás zastaví o pět minut později? Wout van Aert," popsal jeden z nich, Michele Pelacci.

Bývalý trojnásobný mistr světa v cyklokrosu, jenž patří mezi největší hvězdy pelotonu, požádal o pumpičku, kterou mu poskytl jeden z britských fanoušků se slovy: "Jsi legenda, Woute." Van Aert zareagoval: "Něco pro tebe mám, vezmi si můj zelený dres. Je tvůj," popsal Pelacci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články