Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Thomas: Zatáčky umí lépe projet i moje manželka, a to dvanáct let neseděla na kole

Velmi nespokojený byl s první polovinou své časovky Geraint Thomas. Velšský cyklista sice zrychlil v závěru, kde zajel čtvrtý nejrychlejší čas, přesto to nakonec stačilo "až" na osmnácté místo a ztrátu 25 sekund na vítězného Yvese Lampaerta.

Geraint Thomas
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nico Vereecken

"Byl to nejhorší úvod do časovky, který jsem kdy předvedl," řekl Thomas v rozhovoru s novinářem Danielem Friebem pro stanici ITV. Trať v tu dobu skrápěl silný déšť, takové podmínky ale měli všichni favorité. Thomas si vyčítal hlavně špatné a pomalé projíždění zatáček, což na kluzké silnici vždy bývá hazardem.

"Chtěl jsem začít rozvážně. Všichni říkají 'jeď hlavně opatrně, máš před sebou tři týdny, hlavně nespadni'. A dnes bylo hned několik pádů. To mě rozhodilo v hlavě, protože prvních několik zatáček, no panebože. Lépe zatáčí i moje žena, která neseděla na kole dvanáct let," ušklíbl se Thomas v cíli.

"To bylo fakt neuvěřitelné," dodal Thomas. "Ale když jsem viděl, že na mezičase ztrácím asi dvacet vteřin, najednou se mi 'rozsvítilo' v hlavě: jeď! A najednou mi to šlo, nohy šlapaly dobře. Ale ty zatáčky, to byla vážně hrůza," řekl. "V dešti je hlavní neztrácet rychlost, to se mi nedařilo," doplnil.

V cíli nakonec například na Primože Rogliče ztratil jen devět vteřin, osmnáct je jeho ztráta na Tadeje Pogačara. "To jde, ale vím, že jsem mohl zajet lépe. Musím se na to dívat pozitivně, nohám to pak docela šlo," uzavřel po úvodní etapě Tour vítěz závodu z roku 2018. Další zkouškou bude druhá etapa s finále na mostu přes Velký Belt.

Zdroj
ČT sport, ITV

Hlavní zprávy

Nejčtenější články