Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

QuickStep vítězí, ale má také obavy. V týmu se šíří covid

Dvě etapy, dvě vítězství a jeden den strávený ve žlutém dresu. Snový začátek Tour de France zažívá tým QuickStep-Alpha Vinyl. Zevnitř osmičlenné sestavy ale zaznívají také obavy. Domů už kvůli nákaze koronavirem musel sportovní ředitel Tom Steels, tiskový mluvčí i několik členů realizačního týmu. Závodníci se bojí, aby jim také nevyšly pozitivní testy.

Yves Lampaert a o den později Fabio Jakobsen pořádně zvedli náladu ředitele QuickStepu Patricku Lefeverovi, který s nimi vítězství mohl slavit přímo v Dánsku. V týmu ale panují také obavy, které sdílí také ostatní týmy. Nákaza koronavirem je reálnou hrozbou, která může paralyzovat výkon celé stáje. 

"Opravdu si myslím, že jsme tady na tenkém ledě. Už jsme se domluvili na tom, že plánovat budeme jen den po dni, protože nevíme, jak dlouho na Tour vůbec budeme. Covid se stále větší hrozbou," prohlásil domácí veterán Michael Mörköv, který je považován za nejlepšího rozjížděče sprintů v pelotonu.

Mörköv stál v pozadí mnoha triumfů Marka Cavendishe a nyní pomáhá Jakobsenovi. Místo, aby si naplno mohl užít domácí Grand Départ, ale má obavy. "Bojíme se. Už jsme ztratili několik členů týmu (na Tour nemůže startovat Tim Declerq, pozn. red.), hlavního sportovního ředitele, několik soignerů a mechaniků. Už teď jsme na limitu, ale chceme dál bojovat," dodal.

Nálada v týmu je tak poněkud nervózní, ale také odhodlaná. Jakobsen v závěru druhé etapy jasně ukázal, jak mocné je jeho zrychlení - Wout van Aert i Mads Pedersen neměli na Nizozemce nárok. "Fabio tu má skvělou formu. Zkusíme to znovu," uzavřel Mörköv. Povede se QuickStepu navzdory covidu získat další etapu? Přímý přenos 3. dne závodu sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, Velonews

Hlavní zprávy

Nejčtenější články