Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prostě skvělý rok pro Dánsko. Ludwigová výtečně finišovala i odpovídala na otázky v cíli

Cecilie Uttrup Ludwigová svým vítězstvím ve třetí etapě Tour de France Femmes potvrdila postavení ve světové špičce ženského pelotonu. Svým rozhovorem po etapě zase připomněla, proč patří mezi nejzábavnější cyklistky současnosti. Po celkovém triumfu Jonase Vingegaarda slaví dánská cyklistka etapové vítězství i v závodě žen.

Cecilie Uttrup Ludwigová
zdroj: Twitter.com/FDJ_SUEZ_Fut

Před čtyřmi lety dojela Cecilie Uttrup Ludwigová čtvrtá v závodě La Course, který toho roku finišoval ve středisku Le Grand Bornand a dala jeden ze svých nezapomenutelných rozhovorů. "Je to šílené, být tam mezi všemi těmi lidmi... Oni stojí na kopci, povzbuzují a křičí vaše jméno! Je to šílené, já ten sport miluju! Přitom před měsícem jsem jezdila úplně na h...o!" říkala tehdy dánská cyklistka.

"Měla jsem infekci v zubu moudrosti, ale jakmile mi ho vytáhli, vše se zlepšilo. Takže pokud někdy budete mít špatné nohy, nechte si vytáhnout zub moudrosti!" přerývavě líčila v cíli. Od té doby uplynuly čtyři roky. Ludwigová změnila tým (z Cervélo-Bigla do FDJ) a výrazně se ještě zlepšila coby závodnice, když vyhrála Giro dell'Emilia a skončila na pódiu Flander i Valonského šípu.

Rozhovory však dává stále zcela strhující a emoce jejích mužských kolegů v tomto srovnání většinou blednou. Ludwigová uspěla ve třetí etapě Tour de France Femmes, když ve finiši v Épernay skvělým nástupem zcela odrovnala své soupeřky. Marianne Vosová, přestože dojela druhá, ve srovnání s Dánkou vypadala tak trochu jako ve zpomaleném filmu.

Přitom po druhé etapě zažívala úplně jiné pocity. Závodnice FDJ skončily potlučené a s časovou ztrátou, hlavní hvězda týmu Marta Cavalliová navíc musela odstoupit. "Včera to byl příšerný den, úplně na h...o. Ztratili jsme Martu, pak se po pádu vracely zpět... Ale ukázaly jsme, že jsme tým," řekla.

Jaký kontrast s etapou číslo 3, kterou Ludwigová v dresu dánské šampionky vyhrála. "Dneska to byl dobrý den – to, že se mi podařilo vyhrát a stát se vítězkou Tour de France? Navíc v tomhle dresu? Není nic lepšího," smála se v cíli. "Pro Dánsko je to prostě skvělý rok," dodala s poukazem na triumf Jonase Vingegaarda v mužském závodě. Její krajan mimochodem ve svém veřejném vystupování nemůže být více odlišný. 

K vyrovnání jeho celkového úspěchu má na Tour de France Femmes nicméně Ludwigová zatím daleko, byť po úspěchu poskočila na desáté místo průběžně hned za zdravotními potížemi sužovanou Annemiek van Vleutenovou. Jenže ztráta minuty a 48 vteřin už je výrazná. Vítězkou "ceny" za nejvíc užitý a prožívaný triumf je Ludwigová ale už nyní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články