Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

4. etapa: Peloton dorazil na sever Francie. Na programu je klasikářská etapa do Calais

Po volném dni se Tour de France dává znovu do pohybu, tentokrát už na francouzském území. Na programu je potenciálně velmi zrádná etapa z Dunkerque do Calais, kde na jezdce čeká šest vrchařských "čtyřkových" prémií i závěr podél pobřeží s hrozbou bočního větru. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují František Paďour a Lubor Tesař.

V programu Tour de France se občas objeví taková etapa, která zdánlivě působí nenápadně. Jenže, a může to být větrem, jediným stoupáním nebo úzkou a chaotickou silnicí, i z nenápadných etap se mohou vyklubat ty, které nakonec někomu zhatí celý závod. Jednou takovou etapou může být letošní v pořadí čtvrtá mezi Dunkerque a Calais.

Závodníci za sebou mají volný den, předtím však absolvovali transfer na trase Dánsko - severní Francie. Že to není daleko? Řekněte to mechanikům a ostatním článkům realizačního týmu, kteří se už po skončení nedělní etapy začali připravovat na dlouhou cestu automobily, dodávkami či rovnou týmovými autobusy. Peloton se přepravuje letecky, ti "méně důležití" takový komfort nemají.

V samotné etapě se budeme pohybovat nedaleko pobřeží, tudíž hrozba poryvů větru bude přítomná po celý den. A profil etapy ukazuje, že nepůjde o čistě rovinatou etapu: organizátoři vyznačili hned šest vrchařských prémií, všechny čtvrté, nejnižší kategorie. V teorii by tak den měl svědčit klasikářům a možná také sprinterům, pokud se dokáží udržet v hlavním poli.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články