Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sagan kvůli problémům s kolenem končí na Tour. Nejde to jinak, říká

Osmý zelený dres byl letos nad síly Petera Sagana. V bodovací soutěži byl trojnásobný mistr světa až devátý a další body nepřidá, neboť není na startu dvanácté etapy. Sagan končí na Tour de France kvůli bolesti kolena. Přímý přenos 12. etapy Tour de France sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/PA autor: Pete Goding

"Je to těžké rozhodnutí, ale zároveň i jednoduché, protože když nemůžu pořádně hnout nohou... Jsem samozřejmě zklamaný, protože se stav kolena po pádu zlepšoval, ale před dvěma dny jsem se uhodil do řidítek," líčil Sagan před startem 12. etapy, do níž už nenastoupil.

"S tímhle prostě nejde závodit. Jsou to dost důležité etapy pro tým, nebudu tady pro Wilca (Keldermana). Nejsem zvyklý opouštět Tour de France," řekl slovenský šampion, který po sezoně s velkou pravděpodobností skončí v Bora-hansgrohe a přesune se to týmu DirectEnergies.

Tour de France tak opouští předčasně jedna z jejích největších hvězd, byť byl Sagan letos ve stínu Mathieua Van der Poela, Wouta van Aerta a Marka Cavendishe. "Teď bude nejdůležitější odpočinek. Olympiáda se blíží, pokusím se tam být v co nejlepší kondici," dodal Sagan.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články